SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
hele chlapi, potřebuju poradit potřebuju redukci na hasičák a nevim co tam je za závit, jde o normální co2 hasičák 6kg, myslim že o bude asi 1coul ale nejsem si jistej, poraďte.
a nevíte kde by se taková redukce dala koupit?
Na jakej závit to chceš redukovat ?
no jestli se nepletu tak to bude na závit 3/8, je to takovej malej redukčák bez budíků prej na argon
Choze, zde dochází k matení pojmů. Na lahev se přišroubuje redukční ventil na CO2. Na něj se připojí hadice do hořáku. Které místo vás tedy přesně zajímá?
kup len samotnu maticu na ten hasičak kupiš to v predajni kde maju zvarački aj ja so to tak riešil a z hodin povol tu tičku z maticov a vimen maticu a poskladaj a maš to, ja to tak mam na hodinach na kislik
Zajímá mě to místo mezi redukčním ventilem a bombou, mám redukční ventil na kterym neni převlečná matice ale vnější závit (asi 3/8 coulu) a na bombě je závit nejspíš 1coul.
Na hasičáku je standardně G3/4.
tak uz viem o čom je reč mal som taki redukčni ventil tak to musiš vimenit celu tu tičku aj z maticov ale neviem či ti tam bude pasovat neviem aki tam je zavit viber tu povodnu a chod do predajne kde maju zvarački a tam kup tu tičku aj z maticov ale aby ti pasoval ten zavit ten čo je v redukčnom ventie a matica stoji priblizne 160sk a ta tička asi 270sk ja som zohnal v zbernich surovinach cele hodiny a vimontoval som z nich tu tičku a to mi dali zadarmo najlepšie by bolo toto riešenie skoč niegde do zberu a mozno zozenieš cele hodiny .
Choze, pokud je ten redukční ventil schopen provozu na CO2 (má manometr aspoň do 200 barů a výstupní měření průtoku plynu), tak je nejrychlejší navštívit nejbližší opravnu redukčních ventilů a nechat si potřebnou úpravu udělat. Ta trubička s převlečnou maticí, kterou tam potřebujete, je totiž při montáži lepená a její demontáž vyžaduje speciální upínku, kterou asi nemáte. Pak hrozí, že si tu novou trubičku při montáži poničíte. Pokud ten redukčák náhodou nebude použitelný, oni vám to řeknou a ještě ušetříte za zbytečný nákup dílů.
ta tička s maticov nieje lepena u novšich modelov určite nie ja som ju mal vibratu viac krat ona je len tak dotiahnuta vo zneraku sa to taško povoluje ale z hasakom alebo z blickami to ide hnet a ta novšia tička je robena na kuzel na konci abi to tesnilo nieje tam ziadne lepidlo ani u staršich u staršich je mesto kuzela tesnenie a moderator ti dobre radi okrem toho lepenia
Zdravím...sehnal jsem si ke svařejdě hasičak na COčko...ale u svářečky byl jen malej redukční ventil... tenhle..: http://daco.nakupujeme.cz/13942-redukcn … manometry/ ale na flaši je oněco větší závit než na redukčáku...podle toho co jsem tady četl jsem našel na netu tuhle redukci...: http://www.uni-max.cz/redukce-co2-3-4-ar-1-2/d/ nebo tuhle...: http://www.svarovaci-technika-znojmo.cz … 2-190.html Chci se tedy zeptat pujde to použít na připojení redukčního ventilu k hasičáku...? Popř. co jineho použít...?
Editoval Holbaj (15-11-2008 20:36:55)
Ta matica sa da vymeniť na tom reduktore.
Mne ju vymenili v zváracich potrebách.
Môj redukčny ventil mal tiež iny záviť.
Ta trubička i z tou maticou sa da vytočiť z toho von a nasadi sa druha.
m.evil napsal(a):
Ta matica sa da vymeniť na tom reduktore.
Mne ju vymenili v zváracich potrebách.
Môj redukčny ventil mal tiež iny záviť.
Ta trubička i z tou maticou sa da vytočiť z toho von a nasadi sa druha.
jj to jsem rady četl....dokonce mam i matici z redukčního ventilu ktera na tu flašu pasuje... Jen... dvě možnosti...měnit to doma..nebo to tahnout do obchodu se sv. technikou...?!
Editoval Holbaj (15-11-2008 20:41:32)
Kup si tu redukciu ta bude pasovať. Nemusíš zase meniť maticu keď budeš chcieť zvárať s Argonom. Ak budeš stále odkrucovať tu tubku na ventile, dlho nevydrží,
Ja som mal na svojom ventile taku maticu,ktora nepasuje ani na argon a ani na hasičak.
Tak preto ta výmena matice.
Tak jsem nakonec zatím vyměnil jen matici....přiští týden se chystam do obchodu se svářecí technikou tak asi koupím redukci...