SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Vážení, snažím se sehnat elektrické schema na PP250.11 výrobce BEZ Bratislava a její nástavbu pro řízení posunu drátu atd FWU11. Já vím, že to COčko má spíš historickou než praktickou hodnotu, ale já jsem na ni zvyklý a docela mi vyhovuje. Můžete mi někdo pomoci?
Dobrý den,
mohu Vás zcela uklidnit, Váš zdroj je naprosto srovnatelný se všemi, zde již uvedenými zdroji v kategorii odbočkových svářeček.
S pozdravem Zdeště
Děkuji za radu, ale múj problém je v tom, že (přiznávám, že mojí vinou) při skladování v asi nevhodném prostření se mi do skříně COčka dostal nějaká hlodavec, nebo kuna či co a podařilo se mu tu provést celkem rozsáhlou devastaci kabeláže, především pomocných obvodů. Proto by se mi kompletní schéma tak hodilo.
kabely jsou rozkousany?
No, právě, že tomu zvířeti chutnala i měď a v dost případech překousalo i žílu, tam kde mu bránila ve volném pohybu, takže dráty jsou třeba nejen přerušené, ale ve více případech i jejich části odstraněné!
chtelo byto draty draty posojovat podle barev misto rozkousnutí se da poznat ke kteremu dratu co patří.. jinak schematy ovlada pan zdešte..
Tak, díky laskavosti a ochotě pana: paveltl , registrovaného člena tohoto fóra je problém vyřešen a ještě jednou mu děkuji. Děkuji i Vám ostatním za dobře míněné rady a nashle.
Dobrý den, možno sem nepozorně četl, ale zeptám se. Najdu tady někde schéma a návod k používání na PP250.11. Děkuji.
Dobrý den,
návod toto zařízení snad ani nepotřebuje. Zdejte napětí na přepinači a k němu postuně přidávejte posuv a za předpokladu, že ostatní příslušenství je OK musíte vařit taktéž OK.
Nebo je jiný problém?
S pozdravem Zdeště
Dobry den google me privedl na vase forum. Nikde jinde jsem nenasel schemu pro cocko pp250.11a podavac fwu 11.
Mam problem z posouvacem ale kdyby se nasla komplet schema. Byl bych hodne vdecnej. Predem dekuju.
a to si nevies sam opravit ? ved vyrobky na eru CSSR su jednoduchsie ako dnes ... a zdatnosti elektronike ake ? alebo to zhanas pre kamosa co sa ti znazi opravit ten MIG ?
Dobrý den,
popište jak se chová posuv drátu?
S pozdravem Zdeště
Dorrý den. Potřeboval bych sehnat schéma zapojení na CEA TOP 160 AC DC , nebo poradit kdo by jí opravil . Nechci měnit celé desky za tisíce ....
ahojte. vie niekto, co je to za zvaracka CO2 ZPZ400t ? kamarat mi to chce predat, ale nevieme aku to ma hodnotu, a co je to za stroj. ma to 200A a 400A vystup plus plynula regulacia. navrchu je nadstavba. dakujem
Editoval stava (28-06-2011 17:13:19)
a je to striebornej farby, ale asi to nebude original nater.
Dobrý den,
pokud mohu radit nekupujte ji. Nestojí za to.
S pozdravem Zdeště
a je to kôli vykonovej casti, alebo elektronike?
alebo je to konstrukcna slabost?
Dobrý deň.
Chcem sa len opýtať čo je pravdy na tom že zdroj PP 250.11 neobsahuje tlmivku?Nenašiel by sa tu majitel tohto zdroja ktorý by bol ochotný vyfotiť mi ho z vnútra? Ďakujem
Pokud se nemýlím (případně mě někdo opravte) tak tam není tlumivka, protože tam není potřeba. Totiž naši slovenští bratři uměli vyrobit tak dobré trafo, že tlumivku mohli jednoduše vynechat. Není to mínus, svářečka svařuje velmi dobře, mám jednu na dílně. Například některé Formicy také nemají tlumivky a svařují bezvadně.
Naozaj tam tlmivka nieje kôli dobrej kvalite trafa? Nemôže to byť kôli použitiu plne riadeného usmerňovača?
Pre čo sa pýtam:Chcem si dat jednu pp250 dj opy pre seba a zvazujem ci teda doplniť tlmivku alebo je to v tomto pripade bezpredmetné?
Ja síce nemám PP250, ale na mojej PP160 žiadny riadený usmerňovač nebol. Len 3f usmerňovač s teplotnou poistkou. Ani moja žiadnu silovú tlmivku nemala. U MAG zváračiek ide iba o to, aby si spravil zdroj napätia dostatočne tvrdý (bez veľkého zvlnenia napätia). Ak sa ti to podarí len s 3f trafom a usmerňovačom, tlmivku netreba. Nutnosť použitia tlmivky a vyhladzovacieho kondenzátora je hlavne u 1f zváračiek.
Zvlnění ss proudu za třífázovým usměrňovačem je už tak malé, že je jakákoliv tlumivka zbytečná.
Funkcí tlumivky na jednofázovém svařovacím transformátorovém zdroji je vyhlazovat co nejvíc svařovací proud za usměrňovacím můstkem, kde je vlastně tepavý proud s "frekvencí" 100 Hz. Tlumivka je prvek, na kterém se při nárůstu proudu a napětí "hromadí" energie a při poklesu je zase "vydávána".
Přesto některé 3f odbočkové zdroje tlumivku mají, VLSP dokonce ve 4 stupních, a asi to nebude kompenzace nekvalitního trafa.
Ví někdo jak to tedy je ? Obecně vzato, tlumivka zhoršuje zapálení oblouku a vyhlazuje průběh proudu.
Páni ďakujem za odpovede.Podarilo sa mi zohnať tlmivku z 300A, 3 fázovej mašinky, má vôbez zmysel ju tam dopĺňať? S tým že budem meniť aj usmerňovač za obyčajný neriadený? Predpokladám že zvaracie vlastnosti zdroja sa zlepšia i ked len nepatrne.
Stránky: 1 2