SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj,mám problém s navlhnutím elektrod.Když si donesu několik elektrod z prodejny a hned vařím -vaří krásně.Jak vařím druhej den,je znát že už v sobě mají nějakou vlhkost.
poradil by mi někdo,v čem a jak a kde skladovat elektrody na hliník ? (zkoušel jsem igelitovej sáček -navlhnou)
Offline
Jedním z věčných témat je skladování elektrod. Když se podíváte do katalogů zjistíte, že:
1, Elektrody mají být uchovány v prostředí s vlhkostí pod 60 % a při teplotě nad 15 st.C
2, Všechny typy obalů elektrod časem navlhají kromě neotevřených balení AKU PAC
3, Podmínky pro přesušení - max. 3 x - jako jsou teploty a časy jsou vždy uvedeny na krabičce nebo v katalogu. Pro Al elektrody, které mají obvykle speciální obal, je zpravidla předepsána teplota 80 st.C po dobu 1 hod.
4, Zaručeně nenavlhnou vysušené elektrody následně udržované v pícce - zásobníku - při teplotě 50 - 70 st.C.
5, Ve výrobě se to řeší tak, že se na každý den vysušuje nová dávka elektrod se "zbytkem" ze včerejška, který se pak zpracuje jako první.
Offline
Díky za odpověď ,ale v domácích podmínkách je to docela problém.
Napadá mě ještě zkusit nějakou vzduchotěsnou láhev.Dají se někde sehnat takové ty sáčky na odsávání vlhkosti ? Není to blbost ?
Offline
Na to by bylo dobý takový to plastový nádobí (tuším ”Vacsy”). Do piksly se dají potraviny a vakuovou pumpou se odčerpá vzduch......na elektrody ideální. Akorát nevím, jestli se vyrábí tak velký, aby se tam vlezli 3,15......
Offline
A nejde na skladování elektrod použít vakuová svářečka fólií??
Mimochodem, jak skladujete elektrody v domácích podmínkách?
Otec si na ně vyrobil takové tubusy z odpadního potrubí.
Já je zatím přehazuju z místa na místo v původním papírovém obalu
Offline
Zdravím, normálně je hodím do plynový trouby v kuchyni ( žena nesmí být doma ) nechám 1-3 hodiny, vypnu troubu a du vařit . Elekrody plynule odebírám a než ,, kamna,, vychladnou, mám je spotřebovaný. Zbydou-li, před dalším vařením je přesuším znovu a začínám těma,, starejma,,
Offline