SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Předem případná omluva - při nákupu v železářství jsem zahlédl hubici asi tak 10mm v průměru. Protože nemám žádné zkušenosti ani nikoho kolem sebe koho bych se zeptal tak proto otázka na jaké svarry je takto zůžená hubice vhodná.
Doma mám MB15 hořák a dokoupenou bodovací hubici.
Dík za radu.
Pro mne ano, na hořáku do 250A ji používám, sice trochu častěji čistím, ale na malé svary (koutové spoje a tupé spoje do 5 mm) je vhodná a máte menší spotřebu ochr. plynu
Takove veci znam z prace, dokonce jsme si museli hubice upravovat na svarovani kolejnic zboku se daval ohnuty plech tak aby ke kolejnici pri montaži na podlaze nemohl zatect beton bylo tam na hubici malo mista tak jsme ze 2 hubic jsme skladali 1 ktera se tam vešla a stejne tam byl hodne veliky vylet při svaření...
Na co se používají malé průměry hubic poznáte až začnete svařovat. Pak si vyberete hubici takovou, jaká vám bude na danou práci nejlépe sedět.Bavit se o tom po internetu či sledovat videa je naprostá ztráta času.
Tady nejde o žádné video....nejsem profi svářeč, ale ani úplný amatér (teď už snad ne) ovšem zmíněnou hubici jsem nikde neviděl proto ta reakce. V žádné prodejně jsem jí neviděl a to tam nechodím jednou za rok. Nechci vypadat jako blbec před prodejcem, když mu řeknu, že chci hubici tenkou 1cm a on se na mě bude dívat jak tele a přemýšlet co po něm vlastně chci. To jsem zažil u blbých průvlaků na AL. Pohled na prodejce mě stačil. Sám narážím na blbě přístupné místa, kde tenší hubice by nebyla na závadu. Pokud tedy taková je a jde koupit v libovolné svářecí technice, tak kupuji a možná už jinou na hořák nenasadím.
Běžně prodávané hubice na hořák MB15 jsou tyto : rovná , konická , silně konická , lahvovitá , bodovací a ještě bodovací s bočním vývodem. U dobrých prodejců je převážná většina skladem.
tak koukám ,že jsem trochu rozpoutal diskusi - dnes jsem ji chtěl koupit ,ale nezval jsem si svoji co byla na NB15 abych domů nepřiveyl něco co by lejželo v šuplíku - z toho co jsem četl tak by to mohla být "konická s průměrem těch 1O mm u průvlaku" nedokážu rozeznat (zatím) konická a silně konická.
Průvlaky by měly být asi stejné, ne? Někdy se ale používají ty hrubší, které mají vetší průměr a na konci jsjou také do konusu. nebo jsou ty klasické ve tvaru válečku. To ale asi nemá s hubicemi nic společného a záleží na typu hořáku.
Tak hubici jsem koupil stala 106 korun je na ni vyraženo 1 45 0123 ve dvou třeninách se začíná zužovat a výstupní vnitřní pruměr u průvlaku je 10MM.
Jak už tu padlo s kónickou a silně kónickou hubicí se dostanete i do stísněnějších prostorů.U karosařiny je to celkem užitečná věc.
Pri karoseriach kde sa ide na mensej amperazi a dostupnost k zvaranemu materialu je obcas problem... je to bezna velkost.
Nic pre zvaranie trebars kontajnerov a tazkej techniky.
Skor na hranie pri plecharine a pod.