SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim. Mam RTB-3 a nenazvarala toho moc, ale vdy sla pekne bez problemov.Raz som varil na 380 na nizkom rozsahu a vsetko ok. Vypol som ju. Potom som potreboval kusok dovarit. Ale uz nezapla, len vyhadzuje istice. Podotahoval som vetky kontakty a skusil rozne polohy prepinaca, ale stale vyhadzuje ako by bola v skrate, odpojil som aj kondenzatory ci to nerobia, ale nic. Stalo sa vam nikedy ze by trafo odislo takto z nicoho nic? Alebo moze to byt v niecom inom? Dakujem.
ahoj ,může to být v propáleném přepínači ,nebo kabelu již několikrát jsem řešil něco co vyhazuje jistič a byl to kabel nebo jistič.vyzkoušej na jiném jističi, nebo mezi jiné dvě fáze. odpoj přívodní kabel a proměř izolaci.jinak i jakýkoliv stroj může odejít na věčnost bez varování
A neselhal ti softstart? Tedy pokud ho tam máš. (např slepený kontakty)
Také bych nejdříve odnesl svářečku k silnějšímu jištění . Nevín , v jakých podmínkách jsi vařil , ale viděl jsem i RTB , kam napadaly do vinutí kuličky a zkratovaly vinutí . Pouze jsem odstranil zkraty a jede mi dodnes , byla zadara .
prepinac som mal rozobraty a je ok. kabel som nepozeral to je prevda, soft start nema, a cista je, to som tiez pozeral.
Je pravda ze inde som ju neskusal. Ked sa pozkaila zohnal som si UTA200 a ta mi tiez vyhadzovala istic ale len domovy. Po namonotvani softsatru ide ok. Ale RTB mi vyhadzuje az hlavny istic pri hodinach , pripadne aj na stlape poistku. Nemam odahu ist k niekomu a vyprastit mi cely barak Je mi jej luto, chuda, lezi pod ponkom rozobrata...Ras zom skusil spravit mechanicky softstart z odporov co som nasiel, ale kym som prepol vypinac, odpory zhoreli na uhol....
Dobrý den,
z toho co popisujete, to vypadá na závitový zkrat na primárním vinutí. U RTB 3 tato závada byla poměrně častá. Většinou "nasály" špóny a kovový prach z podlahy a ten vykonal dílo zkázy.
Naprosto se nevyplatí ji opravovat.
S pozdravem Zdeště
Dobrý den,
ano, souhlasím, ale to raději někde koupit JS 90 ta tento neduh neměla a za svou praxi jsem nenarazil na vadné trafo.
S pozdravem Zdeště
Sám doma provozuju toto trafo po několikerém přepálení primáru a funguje leta . Byl jsem tehdy rád , že jsem něco jako svářečku zdarma dostal . Závity jsem propísk , nastavil jinými vodiči , zalakoval a jede . Ale nejprve ji zkus jinde . Ideálně , kde mají zásuvku přes vypínač . Nastavíš proudový rozsah na RTBčku a pak zapneš tu zásuvku . On ten přepínač je nešťastný v tom , že spíná 2x , fázi a ještě odbočku . No a když je kontak nedokonalý , tak vlastně připneš to trafo naněkolikrát během zlomku sekundy a proto ti vyhodí jistič . Pochopitelně záviťák tam být může .