SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
promiňte mi mou začátečnickou a asi hloupou otázku:) Je potřeba pro každý průměř elektrody použít odpovídající kleštinu, nebo je přípustná nějaká tolerance? Součástí TIG hořáku který jsem dnes zakoupil byla kleština 2.4 mm, ale již z dřívějška jsem měl jednu elektrodu průměru 2.0 mm. Elektroda v kleštině po utažení pevně drží, ale styčná plocha je pochopitelně menší, než by tomu bylo při správném průměru elektrody, tak se bojím pustit do toho proud, abych si kleštinu nenatavil přechodovým odporem a podobně. Není samozřejmě problém koupit silnější elektrody nebo naopak menší kleštinu, ale rád bych měl jasno.
Díky M. Křováček.
No nevím zcela přesně , ale v práci vždy kleština na průměr elktrody . Doma by to snad tak nevadilo pkud elektroda pevně drží .
Ano, kleština by měla odpovídat průměru elektrody. A aby toho nebylo málo i upínací pouzdro, do kterého se kleština vkládá, by mělo odpovídat průměru elektrody, potažmo kleštině. Na dobrém kontaktu opravdu záleží.
Mám prosím dotaz, nikde jsem to zatím nenašel, je nějaká tabulka nebo pravidlo do jakého max. proudu se používá ten který průměr elektrody ?
Tu čítaj na fore máš skoro všetko http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2006111201
Kleština na 2 a 2,4 je rovnaká
Editoval petce (19-10-2008 18:13:13)
Jo děkuju, vyčerpávající, kompletní.