SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na Vaše zkušenosti se svařovacím poloautomatem od firmy TELWIN - DUAL 152 - klady, zápory atd... díky
Je to hoby třída. Plastový podavač , čtyři stupně regulace, z nihž je použitelný hlavně třetí a čtvrtý, hliníkové trafo.Max výkon cca 110 A stačí na materiál síly 3 mm. Mechanický ventil v rukojeti hořáku, který je pevně připojen ke stroji. Bowden v hadici kovový. Nemá moc rád čisté CO2 - prská víc než by bylo vhodné, ve směsi jsou svařovací vlastnosti podstatně lepší.Svařuje nepříliž dobře jak tenké tak i ty trochu silnější plechy. Klady- - -velmi spolehlivý, levné náhradní díly, nízká cena /6 500 kč bez dph /, při vypnutí není drát pod proudem , nepřehřívá se. svařuje i na 10 A jističi, nízká váha , hezký vzhled.Pro domácího kutila je to dobrá volba do firmy bych ho však v žádném případě nedoporučoval.
nemá náhodou výkon 30-150A?
v podstate jeto Telvin bimax 152... neco podobneho jako ma pan varok.....
Já mám trošku větší stroj Bimax 4.195, ale ten nemá spínání sv. trafa. Já už ale mám. . Jinak jak psal pan Zdenál, tak spíše na karosařinu a menší práce. Jeden chlápek kousek od mé garáže si ji občas od někoho půjčuje, protože mu svářečku ukradli a vypadá docela dobře. Jen má přepínání sv. stupňů kolíbkovými přepínači, to se mi moc nelíbí.