SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
mám desku 10mm ze slitiny hliníku jakost EN 5083 ( ALMg4Mn0,7) a potřeboval bych to přivařit k motoru z ČZety, budu vařit AC TIGem, jaký přídavný materiál zvolit? AlSix nebo AlMgx...?
Děkuji za rady.
Nebo se zeptám jinak, půjdou tyto 2, zřejmě 2 různé slitiny svařit?
A ten motor z čezety, dalo by se zjistit, jaká je to slitina?
Pokud nevíte, zvolte AlSi5. To je nejlepší varianta když nevíte, co za hliník to bude, nebo když se svařují různé slitiny hliníku mezi sebou.
AlSi5 ten je mnohem lepší než AlMgx.
dobry večer-chystam se na větší přestavbu lodi a potřeboval bych poradit jakou obalovanou elektrodu pouzit na sestehovani konstrukce(mat.AW6063-AW6060)-definitivni svařeni pak odvezu na TIG-z,,černeho řemesla,,jsem par roku mimo tak nemam prehled-před lety mi elektrody přivez nejakej dealer a šlo to s nima perfektně-bohužel už si nepamatuju ani označeni ani vyrobce.......děkuju
Nejlíp by to šlo AlSi5, tzn. např. UTP 485. Otázka ale je, čím to pak budou svařovat tím WIG. Pokud by používali opět slitinu AlSi5, která je na to ideální, pak není problém.
Pokud by ale z pevnostních nebo jiných důvodů použili AlMg typy, pak nemám zkušenost s tím, jak vaří AlMg do AlSi5. Vím že obráceně problém není.
packa napsal(a):
dobry večer-chystam se na větší přestavbu lodi a potřeboval bych poradit jakou obalovanou elektrodu pouzit na sestehovani konstrukce(mat.AW6063-AW6060)-definitivni svařeni pak odvezu na TIG-z,,černeho řemesla,,jsem par roku mimo tak nemam prehled-před lety mi elektrody přivez nejakej dealer a šlo to s nima perfektně-bohužel už si nepamatuju ani označeni ani vyrobce.......děkuju
Dobrý den,
potřebuji svařit 2 různé druhy hliníku AlMg3 s AlMgSi0,5 jaký použít nejvhodnější přídavný drát.
Moc díky za rady Emil
Děkuji Emil
mam doma na zvarenie prevodovku,konkkretne je odlomeny jeden uchyt pre skrutku,nevie niekto poradit aky je to material? AlMg ??? AlSi??? mam dráty aj taky aj taky AlMg5 aj AlSi5,co sa tyka pevnosti ktory je lepsi? diky
Warlockvw napsal(a):
mam doma na zvarenie prevodovku,konkkretne je odlomeny jeden uchyt pre skrutku,nevie niekto poradit aky je to material? AlMg ??? AlSi??? mam dráty aj taky aj taky AlMg5 aj AlSi5,co sa tyka pevnosti ktory je lepsi? diky
Ta převodovka je odlitek, předpokládám. Ty se obvykle dělají ze slitin ALSi. Takže pro svařování je nejvhodnější příd. mat. AlSi5, popřípadě i AlSi12. Ta slitina mnohdy, kvůli dobrému odlévání, obsahuje poměrně velké procento Si. Někdy i 24%.
je to pěkné , pokud není potřeba tak bych svary vubec nepřebrušoval jen lechce zaleštil aby to moc neubralo materialu, kvuli nosnosti..
presne kvoli tomu-tej nosnosti som to nebrusil,je to držiak na prevodovke co drži na karoserii auta,konkr.Golf IV
Co sa tyka toho materialu,je strasne mekky.Pri zrazani hran pre lepsie prevarenie som použil obyc.pilnik a slo to krasne,takisto aj olejove vane su dobre zvaritelne,fakt s tym AlSi dratom to je dobre,AlMg drat sa horsie zlieva dohromady s tymito zliatinami