SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdar, tak som si zakupil zvaracku. Z druhej ruky, dobra cena, povedal som si ze to skusim. Povodne som uvazoval o kategorii OMI165, ale potom som si povedal ze dat o 300,- € viac alebo menej zas nie je celkom jedno.
VANDER je polsky vyrobca, ale prakticky sa jedna o dalsi z klonov cinskeho KENDE, konkretne tento
Toto forum som preliezol hore dole a tak som mal predstavu do coho idem, ale niekolko veci ma predsa len prijemne prekvapilo:
+ 3m horak s kovovym boldenom
+ primarne vynutie trafa v medi (? vraj je to len nalakovane)
+ solidne vyzrajuca tlmivka
+ spinanie relatkom (opravte ma ak sa mylim)
+ celkovo robustna konstrukcia ako kablov tak priechodiek
+ velky ventilator
+ napajanie jednofazove, alebo dvojfazove
+ a taky detail, vrchna strana krabice je plocha a pogumovana, dobre sa na nu budu odkladat drobnosti
- podavac s planzetou (v tejto kategorii asi standard)
- vysoky deklarovany minimalny prud (vraj 60A)
Tu su fotky. Este som ju poriadne neskusal, takze so skusenostami sa podelim neskor.
Uvidime, ako bude fungovat podavanie, ostatne by som zatial neriesil. Uvidime.
Takze ak ma niekto nejake rady do zivota, teraz ma priestor.
Editoval suhajko (21-03-2011 12:02:25)
Musim ťa sklamať , ale trafo je hlinikove.
Mam veľmi podobny stroj : http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=813
Chinani umí dobře lakovat drát . Také jsem se s tím setkal na brusce , myslel jsem si Cu , ale nepřiletoval jsem .
m.evil napsal(a):
Musim ťa sklamať , ale trafo je hlinikove.
Mam veľmi podobny stroj : http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=813
Ahoj. A co s tym strojom zvaras? Asi aky najtensi material ti to "da"?
Najtenši som zváral plech 0,8mm na aute a najhrubši to ešte prevari asi 3,5mm viac nie.
Pridal som preto kondiky a je to pecka.
Dvihlo mi to prud o jeden regulačny stupeň.
Teraz mi to zvari aj 5mm hruby material , ale nejako to kabel horaku nezvlada asi ho vymenim za hrubši .
Dik za info, zatial ma paradoxne zaujima ten spodny limit, lebo tiez chcem riesit auto a ten prud ze 60 A toho som sa celkom zlakol. Ale ked vravis ze to slo ...
ta zvaracka vypada v pohode,neni to omi 165-ka ale zas ani totalny srot,toho ze ti to bude prepalovat sa nemusis pbavat vacsinou sa ludia stazuju na maly maximalny prud a nie naopak
60A je malo , to ti neprevari , ja zvaral auto na 120A
Samozrejme bodovo , husenku na takom tenkom plechu nespraviš ani na najmenšom prude .....
"housenku" - bozechran, to by sa mi pokrutilo vsetko, to bodovanie staci
no, uz sa tesim, este splasit bombu a ideme na to
pokial ides zvarat prvi krat take tenke veci vyskusaj si to najprv na kusku mimo auta,dake tenke plechy do zveraku a pohrat sa s nastavenim zvaravieho prudu a posuvu drotu,ked sa to nastavi tak potom to uz ide samo,dal som tak raz zvaracku do ruk malemu brachovy nikdy predtym nedrzal horak v ruke a zvary boli v pohode,pouzival som tam koncovku (hubicu) ktora je origos urcena na bodovanie
tato svařečka je uplne stejna jako einhell BT-GW 190 BLULE jen jetam lepší ventilator, rizeni posuvu rizeno triakem nebo tyristorem houpe jak potvora, jinak přidat kondiky z vybijecim odporem a povymene ridici jenotky posuvu lze obstojne svařet i 7MM pripraveny do pul V..
Stránky: 1