SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
nevědel by někdo Bezpečnostní předpisy - pro skladování Kysilkových a acetylenový Lahví
potřebuji to do školy, a zápis nemáme
zkus to napsat do google
Fľaše sa musia skladovať vo ventranej miestnosti alebo vonku ...
riso myslim ze to vie aj on asi mu skor islo o daky presny vyklad
to že se ma skladovat na větraném prostředí vím, chtěl bych vědět přesnejší popis
zkoušl jsem to najít na googlu ale našel jsem jen zacházení s lahvemi a ne skladování
Nechci být moc upjatý , ale pokud na flašce je namontován redukční ventil , na flašce je uzávěr v poloze "uzavřeno" je to taky skladování ?
Myslím si ,že drtivá část tady na foru nevlastní víc jak jednu flašku daného typu.
Větrané= opatřeno trvale neuzaviratelným otvorem=díra s mřížkou o určeném rozměru.Porř pom vzduchotechniky bez ventilátoru.
Ahoj. Aj ked su to trosku starsie udaje z CSN 05 0610 mozno pomozu
Flase sa musia vzdy umiestnit tak aby bol k nim pristup a musia sa zabezpecit proti prevrhnutiu-padu,alebo skotulaniu stabilnymi,alebo prenosnymi stojanmi,strmenom,retazou ,objimkou,pasom ,aby bolo mozne v pripade potreby flase rychlo uvolnit.
Flase sa nesmu umiestnit tam kde by ich mohol prevrhnut zeriav,alebo iny dopravny prostriedok. Ak sa nemozu umiestnit na pracovisku ,musi ich zvarac obcas skontrolovat.
Ak sa pracuje na pracovisku s viacerymi supravami,nusia byt supravy vzdialene od seba aspon 3m,alebo oddelene nehorlavou pevnou stenou. Na pracovisku mozu byt najviac dve zasobne flase rovnakeho plynu. Celkom moze byt v budove max 15 flias rovnakeho plynu (organizacia moze urcit inac pokial zabezpeci bezpecnost prace a poziarnu ochranu)
Zakazuje sa umiestnovat zasobne flase v pivnicnych a suterennych priestoroch,priechodoch a podjazdoch, chodbach, kancelariach v kuchyniach,jedalnach v satniach a podobne
Ja skladujem fľaše od acetylénu v šope ... PB a kyslík mám v dielni ...
Riso SK napsal(a):
Pochop že na toto nieje nikto zvedavý.Keby si aspon napísal že ich máš zagurtnované o stenu, proti prevráteniu.
Ale to že maš acetylén v šope a PBO2 v dielni, je zas príspevok s nulovou výpovednou hodnotou, takzvaný SPAM.
Miki2t napsal(a):
Riso SK napsal(a):
Pochop že na toto nieje nikto zvedavý.Keby si aspon napísal že ich máš zagurtnované o stenu, proti prevráteniu.
Ale to že maš acetylén v šope a PBO2 v dielni, je zas príspevok s nulovou výpovednou hodnotou, takzvaný SPAM.
Prepáč miki ... ale dám ti jednu radu .... nepíš ak o tom nevieš nič ... drža sa témi ... aj keď napíšem kravinu ... tak dobre nech tu je ... ale nemusíš ma upozorňovať ... lebo jedený kto dal niečo mimo témy si bol ty ...
Editoval Riso SK (14-03-2011 14:46:17)
Zdravim,mam dotaz.Má (acetylen) v Acetylenové lahevy nějakou životnost? (Jako např. Plná lahev uskladnená 2 roky ležela a nepoužívala se. Teď je uskladněná asi 2 měsíce ale stojí.Je plyn použitelný??? MÁ ACETYLEN NĚJAKOU TRVANLIVOST, (SPOTŘEBITELNOST)???DÍKY
Já na ně mám udělanou uzamykatelnou skříň na dvoře. Přes zeď mám udělanou díru do dílny (novodurová trubka 100mm) a tím protáhnu hadice, když něco potřebuju dělat.
Stránky: 1