SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda někdo neví jestli se dá sehnat, popř. kde, kabelová redukce z 35 - 50 mm na 10 -25 mm, nebo zda nemá někdo nějaké jiné řešení. V invertoru mám samice rychlospojek 35 - 50 mm a chtěl bych při svařování slabšími průměry elektrod používat kabel max. 25 mm (rychlospojka 10 - 25 mm). Při delším svařování, a zvláště pak v poloze nad hlavou je tahání kabelů 35 mm docela unavující.
Díky Tom.
Určitě se bude vyrábět nějaká redukce a jestli ne, tak nakoupit konektory a postavit sám. Zrovna dneska jsem kupoval samce 35-50 a samici 10-25, takže předpokládám, že se budou k sehnání všechny typy a velikosti......
Ve specializovaných prodejnách se dají koupit kabelové spojky na svařovací kabely. Pak není problém si vyrobit třeba dvoumetrový mezikus z kabelu 35 mm2 s koncovkou malou samicí 10 - 25 mm2.
Díky za návrhy. Zkoušel jsem koupit redukci, ale v několika obchodech mi řekli, že nic podobného neexistuje. Použiji tedy poslední návrh přidělat kabely 25 mm2 na koncovku 35 - 50. Je tam však problém zesílit průřez kabelu, aby šel na těsno do dutinky, která je součástí uvedené koncovky. Napadlo mne omotat jádro kabelu měděným páskem ze zemnící svorky (Bernard). Má s tím někdo zkušenosti? Díky Tom.
Tak to delam bezne A jeste lepsi kdyz chtel svarec udelat z 25 a 35 jeden kabel bez rychlospojky. No tak jsem vzal lisovaci spojku na 35 kabely a jednu polovinu jsem holt prelisoval na 25.
Stránky: 1