SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravím najde se někdo kdo poradí .mám svářečku dualmig sherman při svářování trubičkovím drátem vaří parádně po prohozeni kabelů uvnitř dle instrukcí výrobce a založení drátu co a připojení láhve co2 svářečka ruzně prská a nechce vařit drát mám tysweld pro svařování v co2 i mix .setkal se už někdo s takovým problémem prosím o radu díky robert
ktery typ shermam dualmig mate? nejste nahodou prodejce na aukru? a o jaky prumer dratu mate?
Editoval alll (13-03-2011 19:10:00)
sherman 130L/2 .prodejce jsem,drát průměr 0.6 i 0.8
byla by možna fotka odkrytovaneho vnitřku? podle mě by to mělo svařet aspoň 0,6 skuste nastavit max proud a posuv na min a postupne přidavejte melo byto aspon trochu svařovat skoušejte tak dlouho až to pujde ten stroj neni velky zdase mi že tam 5 kilovka civka nevleze pokud to nebude fungovat muže byt vadny usmernovač ješte bych zkoušel prohodit ty vyvody usmernovače.. a jakou nejmenší cenu se da uvas koupit flaška z argonem?
Editoval alll (13-03-2011 19:27:41)
fotka bude zítra jinak to prozkouším .vývody jsem prohazoval nepomohlo to .5 kilovka tam vleze v pohodě ,jinak díky za info..
kolik stoji sherman mig 230?
tyhle větší nemáme v nabídce zjistim a napíšu
A máte to takhle: Při provozu na trubičkový drát má být hořák na mínus a kostru na plus. Při svařování na klasický drát a plyn CO2, tak naopak, tedy hořák na plus kostru na mínus. V návodech jsou občas blbosti. Já to měl po zakoupení svářečky taky naopak. Naštěstí jsem si toho všiml. Původně byla svářečka asi na trubičkový drát a přehodili to na klasiku.
Vy nejdříve vyzkoušejte naprázdno, jestli vám jede pravidelně drát z hořáku, tedy jestli je v pořádku posuv. Zkuste regulovat potenciometrem posuv od minima po maximum a drát musí jet plynule, nesmí sebou škubat. Máte v pořádku napájení ze sítě, tedy 230V? Jinak budete muset asi zkontrolovat usměrňovač a tlumivku.
Nemůže být špatný plynový ventil.
Také bych tipoval bez plynu . Je třeba povolit podavač aby nejel drát a sepnout a kontrolovat , zda z hořálu vane plyn .