SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Prosím nevíte někdo kolik mOhmů má odpor u svářečky KS 350 na kterém se snímá napětí pro regulátor? Je označen na schématu jako J. Je s odbočkou pro ampérmetr a na druhé části se vytváří napětí pro cívku relé.
Děkuji karel
najdes kompletny schemu na dowloade
Odhadoval bych na 5-7mOhmu .
Děkuji za připomínky. Schema mám, tam hodnota bočníku uvedena není. A hodnotu toho odporu bych já odhadoval trochu víc tak na 10mOhmů, protože částí napětí na něm vyrobeném se napájí cívka relé (3Vss) které odpojí svářečku od sítě při překročení jm.proudu a zbytek odporu krmí ampérmetr. Samozřejmě je tam ten odpor hlavně kvůli regulaci proudu. To je můj názor.
Právěže při jmenovitém proudu odpojit nesmí , dvě a dvě spočítat ještě umím a proto bych odhadoval viz výše .
Schéma nemám, ale většina bočníků používaný ve svářečkách z produkce CSSR firem má bočník na 60mV při max proudu. Teď už jenom na jaký proud je bočník v této svářečce. Myslím že to bude na 350A No a zbytek už je jenom matematika
Tak si schema otevři , je přímo zde a neplácej .
OK, tak jsem si ho otevřel a máte pravdu, je to trochu složitější je tam bočník s odbočkou 60mV na ampérmetr a 3V na nadproudovou ochranu.
0,0087Ohm pokud by měla ochrana reagovat při 350A, odbočka pro ampermetr je na 0,00017Ohm.
prosim vas neviete niekto do ktoreho roku sa vyrabali zvaracky KS350 ?