SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, Hypernově je svářečka VP151 nabízená za 6999,-.
Nemám s COčkem zkušenosti, chci tím svařovat jekly a tenkostěnné trubky do tloušťky 2,5mm. Potřebuji to na takové to domácí svařování žádný velký objem.
Mám do ní jít, nebo je to blbost?
Dík
To je ona:
Na internetu jsem o ní nic nenašel, a firma VP Power taky není k nalezení.
Dneska dopoledne jsem to nevydržel a s tahákem se vydal do Hypernovy.
Byly tam poslední dvě krabice, tak jednu otevřu a hned mi do oka padl "redukční ventil", je velkej jako palec a závit je snad na autoventilek cívka byla taky fajn, když se ztratí, může se tam dát špulka z navijáku na kapry - velikost je stejná . Dál jsem se už raději nedíval
Takže děvčata a chlapci, prosím o radu .
Jaký MIG v ceně plus mínus 10000 (raději mínus ) na svařování tenkostěnných profilů v nevelkém množství. Na silnější materiál mám triodýnu.
Dík
Já bych šel do TELMIG 150 od firmy Telwin. Do deseti se vejde. 5kg cívku pobere. Plyn umí. Má 4 regulační stupně a je prověřený časem. Opravdu funguje a pro takové to "plechaření" je dobrý. I když řada lidí ohrne nos. Náhradní díly jsou dostupné a servis bezproblémový.
Jediný problém může být s redukčním ventilem. Většinou má připojovací závit na směsný plyn. Pokud je potřeba ho připojit na CO2, je možné buď vyměnit matici nebo koupit přechodku. Solidní prodejny svářecí techniky mají obojí a jedno i druhé se dá pořídit do stovky.
http://www.eichhorn.cz/index.php?page=d … ll-sga-170
za doručení až do domu si účtují cca 400,-. Pokud jim pošlete kopii registrace plátce DPH (a je úplně jedno čí to svědčení je :-) tak vám z ceny automaticky odečtou DPH.
jen ten ventil co k tomu dávaj nesedí na klasický COlahve.
Witt napsal(a):
http://www.eichhorn.cz/index.php?page=detail&kat=svarecky&id=376&word_id=einhell-sga-170
za doručení až do domu si účtují cca 400,-. Pokud jim pošlete kopii registrace plátce DPH (a je úplně jedno čí to svědčení je :-) tak vám z ceny automaticky odečtou DPH.
jen ten ventil co k tomu dávaj nesedí na klasický COlahve.
A sakra, já si už objednal Telwin Bimax 4165
http://www.alfin-trading.cz/elektricke- … ka-MIG-MAG
Tohle vypadá líp, a ještě je levnější...
Nemám to raději zrušit a vzít Einhella?
No nic, zůstanu u toho Telwina.
Bude doma asi dřív než Einhell z rakouska a komunikace s obchodem proběhla v pohodě, tak doufám že i při případné reklamaci nebudou problémy.
Zdravím.
Az toho TELVINA vyzkoušíš, dej vědět jaké jsou pocity a zkušenosti. Na různých diskusích jsem četl, že dotyčný majitel EINHEL SGA 170 má pocit, že udávaný parametr proudu neodpovídá skutečnosti jinak vše v pohodě. Na jiné diskusi jsem četl, že u EINHEL SGA 190/3 dvakrát reklamoval podávání drátu. Doporučil jenom pro kutilství.
Jaké jsou zkušenosti ostatních.
Dík za info
velda napsal(a):
Zdravím.
Az toho TELVINA vyzkoušíš, dej vědět jaké jsou pocity a zkušenosti. Na různých diskusích jsem četl, že dotyčný majitel EINHEL SGA 170 má pocit, že udávaný parametr proudu neodpovídá skutečnosti jinak vše v pohodě. Na jiné diskusi jsem četl, že u EINHEL SGA 190/3 dvakrát reklamoval podávání drátu. Doporučil jenom pro kutilství.
Dík za info
však ona je jen pro kutilství a jako taková je dostačující nikdo ani náhodou ti ji nedoporučí pro profi provoz
velda napsal(a):
Zdravím.
Dík za info
To podávání drátu u Einhellu je velmi citlivé na překroucení hadice (na první pohled nemusí být ani znatelné). Také už jsem málem pelášil do servisu, než mi došlo, kde je chyba.
Zas tak citlivé by to být nemělo. Je potřeba udržovat podávací kladky čisté a suché. Viděl jsem párkrát, jak tam někdo stříká silikonový olej a to dokonce i na cívku s drátem! To je zvěrstvo! Kladky pak jednak prokluzují a druhak se na ně nalepí prach a celej ten bordel se pak natáhne do bovdenu a doslova ho "zabetonuje". Něškodí kladky občas odmastit technickým benzínem a bovden profouknout vzduchem z kompresoru (vždy při výměně cívky). Čas od času je potřeba bovden vyměnit a doporučuji tam už nedávat ten plastový (pokud tam byl), ale kovový.