SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny,mám dotaz.Do 14 dnů mám dělat EN zkoušku 141 potrubí na 45 stupnu.Jak se tato zkouška značí?Dík za odpověd
Tak to musím zítra pozjištovat.Bylo mi řečeno naším Ing. že si mužu vybrat libovolně pozici,a právě tahle má pokrýt všechno.Zítra dam vědět dík
jestliže chceš univerzální polohu, tak je to poloha H-L045, což je tvoje poloha na trubce co jsi psal. Samozřejmě, že budeš mít pokryté všechny polohy svařování, ale pak musíš brát v potaz jakost materiálů, tloušťky atd.....
robert.zik napsal(a):
jestliže chceš univerzální polohu, tak je to poloha H-L045, což je tvoje poloha na trubce co jsi psal. Samozřejmě, že budeš mít pokryté všechny polohy svařování, ale pak musíš brát v potaz jakost materiálů, tloušťky atd.....
Nepokrývá svařování shora dolů ( na padáka ) - poloha PG nebo J-L0xx.
Petr napsal(a):
robert.zik napsal(a):
Nepokrývá svařování shora dolů ( na padáka ) - poloha PG nebo J-L0xx.
J-L nepokrývá PF, což je pro mě důležitější poloha, než-li PG. Samozřejmě záleží na sortimentu výroby, PG máš pravdu.
Zdravím chci se zeptat, mám možnost rekvalifikačního kurzu na svářeče od úřadu práce, ale chtějí po mě jakou metodu bych chtěl, nerozumím tomu, co je pro mě jako začátečníka nejlepší? jaká metoda má obecně největší uplatnění? děkuji za rady
tak jsem se dnes od našeho ING.dozvěděl,že si můžu vybrat na zkoušky co chci.Tak bud to můžu dělat plechy nerez,nebo trubku.Tak já bych šel i do té trubky ovšem jaký průměr zvolit?
Kolec napsal(a):
tak jsem se dnes od našeho ING.dozvěděl,že si můžu vybrat na zkoušky co chci.Tak bud to můžu dělat plechy nerez,nebo trubku.Tak já bych šel i do té trubky ovšem jaký průměr zvolit?
ČSN EN 287-1 141 T BW 8 S t2 D50 H-L045 ss nb, toto je u nás nejčstější zkouška na nerez tigem
tak nakonec budu svarovat nerez trubku o prumeru 60mm