SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Podívejte se na tento odkaz:
http://video.google.com/videoplay?docid … welding%22
Je to ukázka svařování (pájení) hliníku drátem od firmy Durafix. Jde to až neuvěřitelně snadno. Myslíte, že to je nějaká specialita? Mám doma už 1/2 roku 6ks hliníkového drátu 2,5mm na svařování autogenem, ale ještě jsem to nezkoušel. Myslíte, že by to s nima taky šlo nebo to musí být nějaký speciální drát? Když to člověk vidí na tom videu, tak to vypadá, že by to zvládlo i malý dítě......
Je to nějaká tyčinka, ale je to spíš pájení.
Jeden borec to zkoušel a nic moc.
Mrkni na odkaz
http://www.nakole.cz/diskuze/tema.php3?id=4961
Ahoj musím říc že mě to taky velice zaujalo velice rád bych tuhle tyčinku dostal do rukou a vyzkoušel si jí.. nevíte někdo kde se nechá sehnat kolik stojí?
Koukal jsem se teď na to video zase po nějakým čase a co myslíte, že používá za hořák? Myslíte, že je to hořák na propan butan? Netuším, jakou teplotu může vyvinout samotný Pb bez kyslíku. Mluví tam o 730 stupních a pochybuju, že Pb by dokázal ohřát na takovou teplotu. Jednou jsem zkoušel nahřávat 3,15 mosaz Pb hořákem z 2kg bomby a vůbec ani neukápla.....
mne v obchode nukaj predavač nejaki novi horak ktori sa da napojit na plin v spreji aj na pb flašu a hovoril ze to ma doma a ze to zvara mosadz aj na obale od toho horaka bol obrazok jak zvaruje alebo spaja medene alebo mosadzene trubki rozpalene do červena asi to kupim stalo to 1800sk mimochodom pri akej teplote sa da spajat hlinik a mosadz
TOMY199
pravdepodobne si urobil blbost, ak tam nie je kyslik v plameni, urobi to len slabu teplotu, at je to aky chce horak... Pajat natvrdo len s PB/vzduch je vela nerealne. Nikdy to nebude ako plamen PB/O2, Acetylen / kyslik.
radluk ----ešte som nekupil ten horak ani nekupim diki za tvoj nazor radšej pojdem niegde gde opravuju auta a tam mi to spravia
Bohouš napsal(a):
Koukal jsem se teď na to video zase po nějakým čase a co myslíte, že používá za hořák? Myslíte, že je to hořák na propan butan? Netuším, jakou teplotu může vyvinout samotný Pb bez kyslíku. Mluví tam o 730 stupních a pochybuju, že Pb by dokázal ohřát na takovou teplotu. Jednou jsem zkoušel nahřávat 3,15 mosaz Pb hořákem z 2kg bomby a vůbec ani neukápla.....
Tá teplota tam má byť 389'C ( 732'F )
Už jsem to tu někde psal. Ten Durafix jsme s kolegou objednávali tuším z UK. Při balení 20 drátů jeden ten drát vyšel asi na 70Kč. Je to taková trochu Horstovina... dokonale zmáknutej prodej, perfektní prezentace, ale jinak to není žádnej zázrak. Je to jakási slitina Al, 3% Cu a možná ještě něco (Zn? - nepodařilo se mi zajistit kompletní analýzu). Nejsem profi svářeč, dělal jsem s tím jen pár věcí, je to spíš tvrdý pájení než svařování. Jde to, žádnej zázrak jak jsem psal se nekoná. Dost to oxiduje, musí se dělat rychle, neustále čistit kartáčkem nebo nerez drátkem... někdy je třeba šmrdlat přímo v lázni. Větší věci je problém prohřát (klasickým PB hořákem bez kyslíku). Teplota tání je dost blízko t.t. hliníku, takže se blbě odhaduje teplota, subtilní věci se snadno propálí. Rozhodně to nestojí za ty peníze, chce to najít jinýho dodavatele podobný pájky, ta slitina není určitě nic kosmickýho, jen je to velmi předražené... vyzkoušel jsem a stačilo.