SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pokud byste si pořizovali MIG/MAG pro "své" účely (a buďte hodně nároční) s tím, že by cena nehrála roli, jaké funkce byste u nového stroje očekávali či uvítali? Např. svařování mřížek..
Tahle mašinka umí vše co bych mohl potřebovat,pak už je to jen o zručnosti a zkušenostech svářeče:
http://www.fronius.cz/cps/rde/xchg/SID- … 9_1458.htm
Taky si na sebe musí vydělat
Editoval Ládes (26-01-2011 21:22:40)
http://www.fronius.cz/cps/rde/xchg/SID- … 9_1060.htm
já mám pomyšlení zase na tuto mašinku, asi si to půjdu vyzkoušet k prodejci. Prozatím jsem vařil MAG jen ocel, chtěl bych zkusit AL a automatické nastavení posuvu drátu a proudu po zadání tloušťky materiálu. Každopádně další CO bude 3fázový.
Jedny z nejzajímavějších strojů MIG-MAG /mají některé vynikající funkce,které nemá ani fronius/, ale nemají pulz ,jsou od f. ALFA IN stroje řady CHOPPER.
tak ten fronius,,je opravdu špička ve své třídě...,,,jak jsem koukal...opravdu skvělá mašinka
My jsme měli v bývalé firmě svářečky Fronius Variostar 2500 a 3100. Vařili nádherně, ale jsou to klasické trafo COčka. Jak se chovají tyhle malé mašinky nevím, ale celkově je podle mě firma na dobré úrovni.
perfektní profi stroj jako všechy froniusky..
Už jsem pracoval se spoustou mašinek ale nejlepší s kterou jsem doposut pracoval byla FRONIUSka, tak ji určitš doporučuji.
Osobně doporučuji nějaký poloautomat pracoval jsem s automatem ale pro mě to byl děs mašina si dělala co chtěla někde nějaká propálená díra prostě děs (asi stím neumím ) ale radši mám poloautomat
ja svařoval z vicero froniuskama masiny mig/mag, ale stejne jsem automat přepinal na manualni nastaveni posuv dratu podle potreby a hlavne 4T kvuli hodne dlouhym svarum jinak se nikdy nepřehřaly.. mely vodni chlazeni hořaku..
docela bych uvital tlacit revers pro drat,nekdy az moc musim kratit kleste a celkem zbytecne,stacilo by jen zmacknou revers a drat by jel poli zpet
Vybírám novou mašinku do dílny(ta stará sice vaří pěkně,ale po pravdě řečeno už mě nebaví při rapidních změnách parametrů shazovat kryt podavače a ladit trimry),takže se rozhoduju co pořídit(invertor jsem vzhledem k prašnosti dílny s pásovou bruskou zamítl i když odsávání už se plánuje,ale to se pak musí dořešit kompletní výměna vzduchu v dílně-mám tam 250 metrů krychlových a ten válec vycucne 1000 kubíků za hodinu,ale zpět ke svářečkám:
Vybírám z těchto-ALF 320(můj favorit),ALF 280-tam je to jen o výkonu; OMI 336;MIGO 303(čtyřkadka),KIT 305 nebo 309(líbí se mi spíš ta 305,ale na 309 můžu mít lepší cenu)Ještě uvažuju o Variostar 3100(celkem darda ale servis mám "za barákem").
Máte li někdo poznatky ke zmiňovaným strojům sem s nimi-uvítám jakékoliv.Děkuji
pawka napsal(a):
docela bych uvital tlacit revers pro drat,nekdy az moc musim kratit kleste a celkem zbytecne,stacilo by jen zmacknou revers a drat by jel poli zpet
To nějaká máša má?To by musela být hnaná cívka,ale teoreticky by to šlo hnát z podavače kterej by se otáčel zpět.
Vždyť cívka s drátem má brzdu, tak jak se drát může vrátit zpět? Jedině, že by to bylo přes pružinu a ne brzdu, která by cívku s drátem vždycky vrátila o trošku zpátky.
Se svářečkou Fronius Variostar jsem vařil v bývalé firmě. je to v podstatě to samé jako 2500, jen je silnější a má trošku jinak přepínač napětí, jinak stejné. Vaří pěkně, jsou dost silné, vařily jsme s nimi i plocháče 10mm a není problém. Ale na větší nastavení si více vemou. Hlavně ta verze 3100. Měli jsme jističe 3x16A a na vyšší stupně ta svářečka 3100 vyhazovala i jistič ve verzi C. Tak jsme daly 3x32A a pohoda. Stačil by možná i 3x25A. Má přepínání 4T/2T a další funkce, takže není problém vařit i delší sváry.
S jističem by neměl být problém-dílnu mám z bývalé strojovny úpravny vody pro celou fabriku,zděděné jističe jsou opravdu silné a přívodní kabely silné jako zápěstí.Variostarka je pouze pro případ že bych snad dostal nějakou dobrou zakázku,nebo vyhrál ve sportce(ať dělám co dělám naráz skoro 60tis který by nechyběly někde jinde nedám).
K té cívce je mi to jasný,jen nahlas uvažuju jak to obejít-umístit cívku na hnanej mezikus spřaženej s podavačem.
podavac a civka se menej otacky kvuli prumeru civky,tam by musela byt jeste nejaka volnobzka
Ládes napsal(a):
S jističem by neměl být problém-dílnu mám z bývalé strojovny úpravny vody pro celou fabriku,zděděné jističe jsou opravdu silné a přívodní kabely silné jako zápěstí.Variostarka je pouze pro případ že bych snad dostal nějakou dobrou zakázku,nebo vyhrál ve sportce(ať dělám co dělám naráz skoro 60tis který by nechyběly někde jinde nedám).
K té cívce je mi to jasný,jen nahlas uvažuju jak to obejít-umístit cívku na hnanej mezikus spřaženej s podavačem.
Po neděli čekám jiný stroj od froniusu a uvažuji že dám VS 3100 pryč.Třeba by jsme se domluvily.
http://www.fronius.cz/cps/rde/xchg/SID- … 9_1322.htm
Editoval samogin (19-02-2011 14:23:48)