SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Chci se prosím zeptat: TIG znamená že k jakémukoli invertoru dokoupím příslušenství a vařím v ochr. atmosféře s přidáním drátu??? Jestli ano, co k tomu potřebuju???
K jakémukoliv invertoru ne, existují i ty, které to nepodporují (Kutil 149, Invero, ....). K invertoru, krerý to podporuje (TIG s dotykovým zapalováním), tak je zapotřebí hořák TIG s ventilkem na pouštění plynu (např. Binzel SRT17V), redukční ventil pro argon a pak taky dobrý zdroj pro čistý argon (který je sám o sobě drahý plus denní nájemné za lahev je pěkná palba). No a pak taky přídavný materiál podle toho, jaký materiál tím chcete svařovat.
Já mám zato , že pokud nemá invertor antistick , anebo pokud ho má a je možnost ho vypnout , tak ano .
jak povedal petrz niektore posporuje niektore nie a prislusenstvo neni lacne
Ahaaa...takže je to jasný, u mojeho to vypnout nejde.
Děkuju za rady.
@vasek: napíš radšej rovno aký máš presne invertor... ...ten Telwin z avataru?
Editoval FF (19-02-2011 21:35:19)
Bobobo - nejde ani tak o antistick, jako o vypnutí HOT-STARTu a volbu dynamické charakteristiky.
Nevím PetrZ , jak sám ovlivňuješ dynamickou charku , ale nakonec je obecně možné použít i invertor s těmito nevypnutými fcemi , Pokud si chceš jen jednou za čas pohrát , zvláště vyrobíš-li si pedál a jeho napojení do stroje . Jde jen o to mít zdroj elproudu pro oblouk . Pokud by Ti nevadila špatná možnost regulace proudu za běhu , tak můžeš jako zdroj pro náškrabový TIG použít i usměrněné trafo . Můj kámoš promítač už dávno používal eloblouk z trafa na ohřev trubek doma na ohýbání a tvrdé pájení , používal elektrody z promítačky . Při použití hořáku s ventilkem , máš TIGovou krystalku .