SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pri zváraní je dôležité upnutie zvarenca,čo je v domácej dielni trochu problém.Riešenie ponuka viac firiem,ale po cenovej stránke je to pre kutila nedostupné.Preto zvažujem domácu výrobu,nemá niekto niečo podobné doma?
Já jsem si svařil z jeklů stůl 160/70 a mám naní ocelovou desku 6 mm a nožky jsou stavitelný pomoci šroubu jsem stím dost spokejenej akorát to má drobnou nevyhodu já nemám vytápěnou dilnu a tak v zimě je stůl příšerně ledovej
Získal jsem desku tl. 30mm, je úžasná, nějaký čas se s ní budu kochat a pak uvidím.... možná že bych ji přenechal...
bourač napsal(a):
Získal jsem desku tl. 30mm, je úžasná, nějaký čas se s ní budu kochat a pak uvidím.... možná že bych ji přenechal...
Bourač , chcem sa ťa opýtať , aký by si my radil dať plech na môj pracovný stôl . Totižto je kovový ale vrch má drevený . Občas na ňom zváram , ale včera som zváral plameňom a prihorel . Totižto ten stôl začal tlieť . Mám tam podložený plech na pečenie . Ktorý sa už vlní . A roztaví sa skôr ako zvarovaný dielec .
2mm je naprosté minimum, řek bych že pracovní stůl pro rozumnou zámečnickou práci s bytelnou dřevěnou deskou musí mít navrch ještě plech aspoň 3mm. Bez dřevěné desky 6mm, takový ponk mám doma já, a i to je někdy málo.
A keby som spojil dva 3 mm plechy ?
autogemom je lepšie varit na stole ktory maš vyloženy šamotom vydel som to u jedneho zamočnika doma
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=2585 tady se stoly trochu řešili 3mm desku mám já a stačí mi. Rám je z 50 téčka a ve každé třetině je jedno na štorc.
hanzel 30 napsal(a):
autogemom je lepšie varit na stole ktory maš vyloženy šamotom vydel som to u jedneho zamočnika doma
Ja nevravím , že tratím teplotu, alebo niečo . Nie ja len som vravel , že už my ten stôl začína tlieť . Totižto je drevený a na neho som položil len tenký plech na pečenie ( ani sa nečudujem ) . Bolo to len provizórne riešenie a preto to ďalej riešim . Cez jar , leto , jeseň budem veľa zvárať a pod. tak zato . Ale každopádne ďakujem za rady .
bourač napsal(a):
2mm je naprosté minimum, řek bych že pracovní stůl pro rozumnou zámečnickou práci s bytelnou dřevěnou deskou musí mít navrch ještě plech aspoň 3mm. Bez dřevěné desky 6mm, takový ponk mám doma já, a i to je někdy málo.
Myslíš , že sa ten plech tak skoro nenahreje ?
šamot tak lachko nepepališ v tom je jeho vihoda a je aj dost rovny ale akurat krechky ja mam ocelovu patnu na ponku o sile 5mm a podtym dreveny rošt na L profiloch
DwPetr napsal(a):
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=2585 tady se stoly trochu řešili 3mm desku mám já a stačí mi. Rám je z 50 téčka a ve každé třetině je jedno na štorc.
Máš peknú dielňu . Kiež by som mal v nej aj ja taký poriadok . Koniec koncov niečo také by sa my zišlo , alebo aspoň nejakú podložku .
hanzel 30 napsal(a):
šamot tak lachko nepepališ v tom je jeho vihoda a je aj dost rovny ale akurat krechky ja mam ocelovu patnu na ponku o sile 5mm a podtym dreveny rošt na L profiloch
Šamot je presa tehla nie ?
no na tom stole stejně nemůžeš svářet přímo plamenem ta deska se ti zkroutí i když bude mít 1cm, musíš vařit tak aby plamen do desky nešel! a když to nejde jinak řešit - tak azbestovou desku jako ochranu stolu nebo aspoň šamotovou cihlu.
Riso SK napsal(a):
Máš peknú dielňu . Kiež by som mal v nej aj ja taký poriadok . Koniec koncov niečo také by sa my zišlo , alebo aspoň nejakú podložku .
Bejvávalo, už se tam ani nedá hnout. Ten stůl je metr x dva a dělá se na tom hlavně s plechem, protože na koleneě to dost dobře nešlo, navíc nemusím chytat kostru, cvaknu ji na stůl a neřeším. Trochu problém je když staré ceočko co prskalo, tak se lepili kuličky, ale vyřešil jsem to nastříkáním celé desky sprejem na céočkový hořáky, od tý doby dobrý.
Dělal jsem ho na takový ptákoviny
Editoval DwPetr (15-02-2011 22:42:02)
Krásná práce,dělal jsem něco podobnýho,na kolik vyšly ty pojezdy?
Szabitch napsal(a):
Krásná práce,dělal jsem něco podobnýho,na kolik vyšly ty pojezdy?
http://www.ironstyl.cz/kovani/eshop/19- … hem-400-mm s dopravou necelých 1800 pokud si dobře vzpomínám.
DwPetr napsal(a):
Riso SK napsal(a):
Bejvávalo, už se tam ani nedá hnout. Ten stůl je metr x dva a dělá se na tom hlavně s plechem, protože na koleneě to dost dobře nešlo, navíc nemusím chytat kostru, cvaknu ji na stůl a neřeším. Trochu problém je když staré ceočko co prskalo, tak se lepili kuličky, ale vyřešil jsem to nastříkáním celé desky sprejem na céočkový hořáky, od tý doby dobrý.
Dělal jsem ho na takový ptákoviny
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/2336_2.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 336_12.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 336_14.jpg
Podľa teba sú to pakoviny ? Veď je to krásne , totižto ja by som niečo také nikdy neurobil . A práve som rozmýšľal , že niečo také by som potreboval , aby som cvakol zemniaci kabel na stôl a nemusel stále hľadať kostru na zvar. dielci . Fakt pekna práca .
bourač napsal(a):
no na tom stole stejně nemůžeš svářet přímo plamenem ta deska se ti zkroutí i když bude mít 1cm, musíš vařit tak aby plamen do desky nešel! a když to nejde jinak řešit - tak azbestovou desku jako ochranu stolu nebo aspoň šamotovou cihlu.
Šamotka nepukne ? Predsa len to je dosť vysoká teplota oproti peci .
maš rozne druhy šamotovich tehiel treba použit tie z taviacej pece a hrubšie ako klasicka tehla pripadne z nuze kvalitnu palenu klingerku. ps: ale nebachat potom je to krechky material
Editoval hanzel 30 (16-02-2011 17:56:15)
kukam ako puk na tu modru skrinku...nadhera !!! nieco podobne chcem riesit na leto potrebujem tam nahadzat rozne hovadinky k sustruhu a nieco mensie by sa zislo aj k vrtacke
pavol.sk napsal(a):
kukam ako puk na tu modru skrinku...nadhera !!!
Dneska už je nejspíš pozdě, ale před takovými 10 - 15 lety se takové skříňky daly sehnat v podstatě zadarmo při rušení všelijakých archívů a konstrukcí. Je to totiž standartní archívní skříňka používaná snad už 100 let na uchovávání rozměrnějších výkresů a dalších rozměrnějších archiválií. Akorát že za naší doby bývaly obvykle v šedé barvě nebo v šedém kladívkovém emailu.
myslim ze by sa tu kludne mohlo najst miesto na "prezentaciu" podobnych konstrukcii,daky nakres a tak...neni som strojar ale ked vidim nieco podobne co sa skladalo doma vzdy si to rad kuknem,momentalne mam hlavne problem dako normalne uskladnit vrtaky,vystruzniky,zavitniky a zavitove ocka
pavol.sk napsal(a):
myslim ze by sa tu kludne mohlo najst miesto na "prezentaciu" podobnych konstrukcii,daky nakres a tak...neni som strojar ale ked vidim nieco podobne co sa skladalo doma vzdy si to rad kuknem,momentalne mam hlavne problem dako normalne uskladnit vrtaky,vystruzniky,zavitniky a zavitove ocka
Ano, jsem pro. Možná by bylo dobré založitt rubriku s prezentací výrobků. Rád se podívám na práci ostatních a hlavní je inspirace.
pavol.sk napsal(a):
Ja som taktiež za . Takéto skrinky by sa zišli asi každému .