SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Potreboval by som odskúšať prácu s týmito elektódami - neviem ich v Bratislave nikde kúpiť...Máte niekto skúsenosti s prácou s takouto tenkou elektródou? Jedná sa o bazickú elektródu - aká je predpokladaná minimálna hrúbka plechu? potrebujem to na plech cca 1,5 - 2,0mm. Alebo viete o inom výrobcovi? Ďakujem za akúkoľvek odpoveď resp. info.
Zvára to normálne , ale ťahšie to ide zapáliť ako pri E-R . Myslím , že tá hrúbka tomu nebude vadiť .
Editoval Riso SK (14-02-2011 21:56:06)
ja som s 1,5 opravoval dočsne vyfuk zakedy som zohnal druhy ale na tenšie materialy to usjde len treba tomu ubrat A
Mám zkušenost jen s těmi esabáckými rutilkami , dobrou . Na 1,5ku v pohodě .
Já osobně s nimi moc dobrou zkušenost nemám. Kdysi jsem potřeboval přivařit 1 mm plechy k 2 mm jeklu a koupil jsem si balíček zmiňovaných 1,6. No nakonec zbytečně, prakticky je vůbec nepoužívám. Elektrody začínaly stabilně hořet až tak na 40A a to už celkem spolehlivě propalovaly ten tenký plech. Povedlo se mi to až 2 mm rutilkou. Ale možná to bylo i svářečkou nebo rukama.
Nevede je Chobola v Bratislavě? Já jsem je kupoval u Choboly v Brně.
Editoval Zdenek11 (15-02-2011 08:08:45)
da sa to ale chce to cit a nedržat moc obluk varit len po kuskoch aby sa to stačilo chladit a ak maš možnost odpojit hot start
Editoval hanzel 30 (15-02-2011 08:30:11)
No jasně, ale právě bazické na stehování moc vhodné nejsou.
lepšie je na to mig mag alebo tig ale aj s elektrodov sa to da ale to zaberie kopu času 2mm by sa mali dat aj eb-121 alebo použi rutilky ale tie ti daju zas viac strusky do zvaru . najlepšie aleje ten mag ale ten nema každy doma a tig je zas zavisli na tom argone ktory je poroblem zohnat na domace použitie ak niekto h nema v praci kde zohnat stim argonom je to problrm keby sa dal tak lachko zohnat ako co
Editoval hanzel 30 (15-02-2011 08:48:59)
hanzel 30 napsal(a):
...alebo použi rutilky ale tie ti daju zas viac strusky do zvaru...
Tahle informace je nepřesná, pokud se svařuje správně a je určitá zručnost, tak ve svaru není struska žádná.
Mám rutilky OK 46.00 pr. 1,6 a 2 mm jekl se s tím vaří úplně bezproblémů. Vařil jsem si s tím na balkoně zábradlí z jeklu 50x30x1,5 a i svary v poloze šly dobře. Jen je potřeba u té rutilky vědět jak správně svařovat, aby mi nevnikala struska do svaru.
Půjde to i těmi bazickými dvojkami, pokud nebudou velké mezery (a i to se dá) vcelku v pohodě.
Souhlas i s rutilkami 1,6 i s bazickými dvojkami. Tady ve vlákně šlo o bazické 1,6, pro ty nevím využití. Zdá se mi, že tenké materiály propalují více, než dvojky (i při menším proudu) a na silnější věci už nejsou malým průřezem vhodné.
http://files.reweld-shop.webnode.cz/200 … ld.doc.pdf
Koukni na tohle, třeba ti to pomůže, která elektroda je na co dobrá.
Editoval gondis (15-02-2011 10:57:51)
Ďakujem všetkým za rady, ale práve týmto sa chcem vyhnúť CO aparátu a Rutilkou to nejde skúšal som, nedá sa mi spraviť ozaj tesný a odolný zvar, jedná sa o tlakovú nádobu s vodou. Tá struska tam je vždy a o trhlinkách radšej nehovorím.
Elektródy som zohnal - VÚZ, ale len nejakých 12ks mi predal "na modré oči".Dám vedieť ako som dopadol.
napisy napsal(a):
Ďakujem všetkým za rady, ale práve týmto sa chcem vyhnúť CO aparátu a Rutilkou to nejde skúšal som, nedá sa mi spraviť ozaj tesný a odolný zvar, jedná sa o tlakovú nádobu s vodou. Tá struska tam je vždy a o trhlinkách radšej nehovorím.
Elektródy som zohnal - VÚZ, ale len nejakých 12ks mi predal "na modré oči".Dám vedieť ako som dopadol.
Len pripomeniem , že na tlakové nádoby sa ani rutilky nepoužívajú . Na zváranie tlakových nádob sa používajú elektródy bazické .
Riso SK napsal(a):
Len pripomeniem , že na tlakové nádoby sa ani rutilky nepoužívajú . Na zváranie tlakových nádob sa používajú elektródy bazické .
Měl byste si poopravit názor. Používají se i rutilky. Ostatně, ten katalog co sem dal pan Gondis mluví jasně.
Frank napsal(a):
Riso SK napsal(a):
Měl byste si poopravit názor. Používají se i rutilky. Ostatně, ten katalog co sem dal pan Gondis mluví jasně.
No asi ano , ale niekde som to čítal že sa používajú bazické a menej sa používajú rutilky .
Normálne OK48.00 priemer 1,6mm som kupoval minulého roku v Košiciach v Gobaku a balík ma stál nejakých 13-14eur.
Frank napsal(a):
Riso SK napsal(a):
Ono se není čemu divit, tomuto názoru, mezi praktiky, jsou u nás známé jen E-R 113 a 117 a ty mají druhý název "plotovky". Dokonce ani většina prodejců (nechci někoho urazit, ale opravdu málo prodejců přid. materiálů toho mnoho neví) ty "lepší" rutilky nezná a o rutilkách smýšlí jako o eletrodách na trafa na ploty. Další věc, která k tomu přispívá je to, že se jim do svaru dostává struska a tak ta elektroda za nic nestojí.
Editoval kirkmen (15-02-2011 19:51:15)
napisy , take tenke elektrody su len rutilky 1,6mm . uz od 2mm su aj bazicke , co chces takymi zvarat na nadobe ? aku to ma stenu ? eb121 , 2mm urobis koren a potom 2,5 kryci zvar aby ti to slo cez rengen , no da sa to aj mig/mag co je jednoduchsie ...
Stránky: 1