SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
mám Gamu 145 a dnes, když jsem svařoval tak se mi rozsvítila kontrolka přehřátí a to sem vařil jen krátce (svár 3cm). Chvíli jsem počkal a kontrolka zhasla a tak jsem pokračoval, vše v pohodě. Zhruba po třech hodinách co svářečka nejela jsem opět potřeboval svařovat a po zapnutí kontrolka přehřátí svítila, což mi bylo divné. Rozhodl jsem se chvíli počkat, ale kontrolka svítí pořád. Neví někdo čím by to mohlo být? Napadlo mě že je v háji termostat, dal by se odpojit aby svářečka fungovala než bych sehnal jiný nebo je to ještě nějak chráněno? Nebo můžeto být způsobeno i něčím jiným?
Předem děkuji za rady.
a co takhle sundat kryt inventoru a podivat se zda neni zapraseny chladič nebo tištak kovovyma šponama z broušení.. odpojivat termistat je blbost muže dojít kdalšímu ješte vetšímu poškození svařečky.. dale muže byt zavada na řízení koncoveho stupně svařečky..
Editoval alll (13-02-2011 11:21:41)
chladič ani tišťák zaprasený není, jak poznám tu závadu na koncovým stupni? neví někdo jestli ten teromstat je spínací nebo rozpínací? a nemá někdo el. schéma zapojení svářečky? děkuji
takyto problem som riesil , a menil som 1u kondik pri LM324 , termostat je dobry a robi toto antistick ... je to elektrolit medzi LM a trafom . 1u/35V skus tem vymenit , a pojde ti to . ale potrebujes aj skusenosti elektroniky