SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
flaška na kyslik musi mit kyslikovou čistotu ani kousek rzi vni nesmi byt , jinak je řešeni jak se dostat k acetilenu zajit za nejakym vodařem topenařem_soukromnik přes nej lze si flasky zapujčit na jeho obalove konto.. takto lze ziskat autogen jinak to asi nepujde..
Našel jsem firmu co vyrábí vyvíječe acetylenu, ale nechci tady dělat planné naděje, protože kolegovi nedávno na poptávku nereagovali. Posílal jsem jim poptávku včera, dám vědět jak to dopadlo a jestli ještě fungujou. Nejmenší vyvíječ dělaj na 1kg karbidu a je to oficielní a schválenej výrobek. Samozřejmě mocný ujo google tuto firmu najde po trošce snažení, ale ceny a dostupnost jsou velkou neznámou. V inzerátech se vyvíječe taky občas objeví a docela levně.
m.evil napsal(a):
Vieš fľaše podliehaju reviziam.
Bez revizie ti to nikto nenaplni a navyše su to dosť male fľaše z malej zváracej súpravy.
To by si plnil pravidelne ako na bežcom pase.
Je to ine , ak raz za čas potrebuješ niečo nahriať alebo zaspajkovať mosadzou ....
Tak sa to oplati.
Inač tie plyny sa daju zohnať aj bez prenajmu.
Ale to by si musel mať vlastne fľaše.
Kamarat ma tak zrobenu dohodu z Linde.
Fľaše ma vlastne a plati len naplň.
Problem je zohnať fľaše , ktore nemaju v evidencii .......
no ano ved to keby som vedel a tak vies na obcasne zvaranie by tie flase myslim stacili tazko pvoedat no len keby som si bol isty ze ich nemaju evidovane a ved to je takyp roblem tlakove skusky si dat spravit na flasi? myslim ze to by problem ani tak nebol skor o tu evidenciu ide ze ak ich budu mat v evidencii tak mi ich vezmu .
A čo sa týka tej fľaše na CO2 čo si spomínal , tak tu ti naplnia hasiči čistym CO2.
Pokial maš pre plyn CO2 využite ....
Editoval m.evil (13-02-2011 12:00:14)
napisy napsal(a):
Mám komunistickú kyslíkovo PB zvárčku(v takej strašnej plechovej skrini) a zváram s ňou asi 20!!! rokov, používam drát z MIG-MAGu - o akom "penení" rozprávate? Nerozumiem. Zatiaľ som si nič také nevšimol.
Ano drôtom na MIG , MAG to ide . Ale drôtom na normálny autogén , to nejde . Zjavne to funguje iba jednému .
napisy napsal(a):
o akom "penení" rozprávate? Nerozumiem. Zatiaľ som si nič také nevšimol.
zdravím kolego
místní teoretičtí google zvarači nejspíš nevědí, že material pro sváření nemůže být rezavý - je třeba jej nejdřív očistit - jinak opravdu pení
Myslím si , že místni teoretičtí google zvárači vedia , že kov sa má očistiť niesú až taký hlúpy .
tomas13538 napsal(a):
Takže chcel by som s tý mzvárať plechy do hrubky maximalne 2mm predpokladam ze potrubia zo stenou cca 2-3mm s tym zvarat nepojdu. Inak oplatí sa mi kupiť horáky na propan či klasicke na acetylen su lepšie? neviete niekto kde na svk by som mohol zohnat cca 10-20litrovu flasu na kyslík? teda proste niečo čo by som previezol aj v osobnom aute? prípadne neviete o nejakom vyvíjači acetylénu? Len pochybujem že mi moju vlastnú fľašu aj niekto naplní. ďakujem.
V prvom rade chcem povedať , že bourač mal pavdu ... . O tie horáky , ak máte acetylenové tak používajte tie . Ja osobne ich používam a nevidím problém .
Stránky: 1 2