SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Chtěl bych se zeptat jestly nemá někdo návod jak u PB hořáku zvýšit teplotu pomocí stlačeného vzduchu,slyšel jsem že v nějakém díle receptáře prima nápadů je návod ale nemohu to najít ,chtěl bych zaletovat chladič na klimatizaci,vlastním svářečku ac/dc tig a problém u toho svařování je čistota myslím si že u toho letování by to mohlo jít lépe,koupil jsem si u firmi fluxamat pastu AFP 200 na letování hliníku a docela to jde jako přídavný materiál jsem vzal drát ALSI12,zkoušel jsem to pomocí autogenu ale tam je problém s udržením teploty,dále bych se zeptal na chemické čištění hliníku jestly nemá někdo nějakou zkušenost?
Hořáky na PB a stlačený vzduch mají jinou konstrukci než ty na PB. Ale pokud máte turbo hořák nemůže te mít problém s teplotou, vždyť i obyčejný hořák na PB od mevy má nějaký 600st. a ty turbo až 1000st. (možná i víc) - pájeví teplota hliníku bude nějkých 400-500 st . Spíš asi půjde o velikost toho hořáku.
ja mam letovaci horak Bernzomatic JT11-E na kurenie na propan a ten dosahuje teplotu 1950stupnov celzia a ma vykon 1310wato
hanzel 30 napsal(a):
ja mam letovaci horak Bernzomatic JT11-E na kurenie na propan a ten dosahuje teplotu 1950stupnov celzia a ma vykon 1310wato
No neviem neviem . Toľko má môj autogén ak ten PB miešam s kyslíkom .
vravim že ma teplotu vo vnutri plamena 1950 a nie že dokaže material na taku teplotu nahriat stači to na meke pajkovanie medi na višiu teplotu by som musel dat map plin a višiu už len kislik a map a ta sada stoji už 300€ a to je už ina liga tie sa použivaju na tvde pajkovanie medi a le ocel jedine kislik acetilen a pb + kislik na to nema
Editoval hanzel 30 (10-02-2011 17:46:15)
a ešte samotny propan dosahuje vyšie teploty ako propan butan ale hošie sa zhana keby sa dalo kislik + propan to by už bolo ine kafe
Tak v prvom rade sa chcem opýtať , ani tak nie na tvoj vek , ale asi slovenčinu moc v láske nemáš však ? Kyslík sa píše s y . Propán s kyslíkom má teplotu okolo 2800 °C . MAPP GAS je skratka vysoko výhrevného plynu ktorý obsahuje aj propán , propylen ... . Ten kyslík s PB nieje žiadna veda zhotoviť , len treba fľašu kyslíku a fľašu PB . Ale to už zachádzame do detailov ktoré sú pre túto tému nepodstatné .
liborek : Vzduch teplotu plameňa až tak nezvýši , skôr by som použil kyslík . Ale ako píše kirkmen dá sa kúpiť aj horáky ktoré si už vzduch nasávajú sami , bez nejakého komplikovaného zariadenia .
Dodávam pre libora , myslím že na spájkovanie hliníku nebudeš potrebovať žiaden silný , extra horák .
ked rychlo píšem mi dlžne a y a mekčene vypadavaju gramatika neni moja silna stánka
hanzel 30 napsal(a):
ked rychlo píšem mi dlžne a y a mekčene vypadavaju gramatika neni moja silna stánka
Nevadí , každý sa mílime . Neber to v zlom .
Ještě bych chtěl k mému dotazu dodat, že potřebuji spíše bodový až jehlový hořák. Aby se hořákem neohřívala velká plocha, ale aby plamen nahříval jen malou část, protože v chadiči jsou oštiny a ty jsou hodně slabé. Zkoušel jsem nahřívat propanbutanovým hořákem, kterým se vaří ipa na střechu - teplota byla příliš vysoká, kus chladiče se rozpadl. Nahřívá se velká část chladiče a to já nepotřebuji.
liborek23 napsal(a):
Ještě bych chtěl k mému dotazu dodat, že potřebuji spíše bodový až jehlový hořák. Aby se hořákem neohřívala velká plocha, ale aby plamen nahříval jen malou část, protože v chadiči jsou oštiny a ty jsou hodně slabé. Zkoušel jsem nahřívat propanbutanovým hořákem, kterým se vaří ipa na střechu - teplota byla příliš vysoká, kus chladiče se rozpadl. Nahřívá se velká část chladiče a to já nepotřebuji.
Dnes už je veľký výber horákov na PB . Skúste niekde do probugasu , meva , flaga ... . Osobne môžem povedať , že s týmito dodávateľmi mám dobré skúsenosti .
Stránky: 1