SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
poslední dobou mám zkušenost, že když si porovnám certifikáty EN 287-1, které mám a i jiní, tak v kolonce rozsah platnosti se skoro všechny vzájemně překrývají anebo by stačilo rozumně vymyslet vzoreček a tři zkoušky nahradí jeden certifikát. co vy nato?
Kéž by takhle uvažovali všichni. Já než pošlu svářeče do kurzu, tak pečlivě studuji EN 287-1, abych omezil počet zkoušek na minimum. V normě je přesně popsáno, jak se dají zkoušky kombinovat. Svářečské škole je to jedno, že se tam svářeč často vrací na poměrně podobné zkoušky. Ostatně je to jejich zdroj příjmu.
U zkoušek podle EN 287-1 je několik omezujících bodů, které se nedají překonat. Např. neslučitelnost některých svařovacích poloh, tvrdá hranice 3 mm tloušťky základních materiálů zdola i shora, zařazení jednotlivých typů ocelí do tříd, různé metody svařování a jejich možné kombinace na svárech a řada dalších omezení.
U polohy jednoznačne hl 45 pokrýva okrem pg
a ten zbytok treba podľa potreby v zamestnaní prekrytie skúšok len min. pre plný rozsah
Editoval tomi911 (08-02-2011 20:58:53)
tomi911 myslíte, že dokážete zavařit trubku se stěnou 2 mm metodou MAG v HL045? Ostatně, svařování trubek patří k těm obtížnějším úkolům ve svařování. A aby to bylo ještě komplikovanější, tak ani trubky nepokrývají všechny varianty koutových svárů, které na konstrukcích převládají.
Stránky: 1