SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dostal jsem nabidku za zajimavy peníz koupit od znameho 20lL flašku plnou argonu čistoty 4.6 mato ale jednu potiž jeji ventil neodpovida evropskemu typu i redukční ventil bych k te flašce dostal, ale bude asi potiž v našich plnirnach viz obrazek:
zajímavej kousek to by asi mohl být problém možnost by byla asi po vyprázdnění vyměnit ventil a nebo si udělat nějakou redukci na ventil na přepouštění plynu
pokial je tam dobra cena a mas na to vyuzitie preco nie,redukciu na plnenie/prepustanie ti vyroby kazdy lepsi sustruznik
Podle manometru to vypadá na připojení POL (levý závit), který se v tuzemsku běžně používá u propan-butanových zásobníků.
svarovani napsal(a):
zajímavej kousek to by asi mohl být problém možnost by byla asi po vyprázdnění vyměnit ventil a nebo si udělat nějakou redukci na ventil na přepouštění plynu
Přesně tak už jsem to jednou taky řešil, pravda s prázdnou lahví. Vyměnil jsem uzavírací ventil přímo na láhvi a bylo....
Presne , ako píše Zaja . Ventil si kúpiš a dáš si ho vymeniť , urobíš tlakove skúšky a fľaša je ako nová . Ja som tak dával prerobiť fľašu na kyslík ... .
preco nie ked sa oplati
RISO: Poznaš niekoho , kto opravuje tlakove fľaše na kyslík?
No vedel by som o niekom takom . Pomôžem ?