SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj.Nevíte někdo jakou kontrukci mají hořáky na p-b-vzduch, na tvrdé pájení.Nepotřebuju přesný průměr hořáku nebo trysky,to si udělám podle sebe,spíš mě zajímá vnitřní konstrukce hořáku,jak je vyřešeno přisávání vzduchu,jednoduché nebo násobné.Jak dosáhnout co nejvyšší teploty plamene bez ohledu na spotřebu p-b.Myslím něco jako mají zapalovače do větru,ostrý plamen,jen ve větším.Někde tomu říkají cyklonový hořák.Nějaký nákres?,schéma?řez?Děkuji.T.
nevím jaký máte hořák na mysli ale mam doma turbohořák na plynové kartuši z docela ostrym plamenem ale stříbro to nezostaví (ani samotnou tyčku natož nějaký "svařenec") na to použivam autogen.
tak tak, plamen PB + vzduch tvrdou pájku neroztaví, max cín. Bez kyslíku to nepůjde...
No,teď mám klasický MEVAcký hořák p-b vzduch 3,5kW a stříbro a nemůžu si stěžovat ale z duvodu ceny stříbra sem chtěl zkusit mosaz.Myslim si že ostřejším hořákem by se dalo vyhnat víc.Kyslíku bych se rád na co nejdýl vyhnul.
Nejsem si jistý, jestli by nějaký "ostřejší" hořák na vzduch příliš pomohl. Úměrně k většímu množství vzduchu vzroste i množství kyslíku, ale také se zvedne rychlost proudění spalin a ty začnou vyfukovat roztavenou pájku (mosaz, stříbro) z místa pájení, a sebemenší škvíra si pak hraje na píšťalku :-) Prostě autogen je autogen...
Tak pridávam sa do debaty . Jednoducho povedané PB so vzduchom je na prd . Má ohromne nízku teplotu , aj ostré , úzke plamene majú okolo 1135 °C . Mám to uvedené v katalógu . Ak chceš niečo letovať , alebo spájkovať natvrdo musíš použiť namiesto vzduchu kyslík . No ak ťa zaujíma konštrukcia PB - vzduch horáku , tak v krátkosti je to horák , ktorý ma rukoväť kde sa reguluje prívod plynu koncovky sú rozdelené podľa druhov plameňa v podstate funguje to tak že PB ide z malej trysky a strháva zo sebou okolitý vzduch . Ale vravím má to nízku teplotu . Ja osobne používam horák z acetylénu na PB + kyslík . Nemal by som to robiť , ale investovať do horáku kyslik PB originál sa my nechce . Z tým kyslík PB spojíš aj tenšie plechy do hrúbky 5 mm . Pájky sú podobné ako na autogén len z nižšou teplotou tavenia . Mám jeden aj druhý horák preto viem aké to bolo s PB + vzduch a aké to je PB + kyslík . Rozdiel je ako auto a lietadlo . Jeden-Svar má pravdu , bude to mať silný tlak plynu , a tú spájku to vyfúkne . Vlastná skúsenosť .