SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
zdravím všechny příznivce svařování.Koupil jsem si stroj Iskravar MIG 190,ale bohužel k němu nemám manuál.Jsem úplným začátečníkem v oblasti svařování metodou MAG.Velmi bych přivítal jakékoliv rady k nastavení proudu a rychlosti posuvu drátu při svařování a množství CO2.Případně čeho se mám vyvarovat?
Předem děkuji
Dobrý den, jestli mohu poradit za sebe, tak snad pár rad. Za prvé, jsem taky amatér. Byl jsem zde někým upozorněn, že tím přepínačem se přepíná napětí, ne proud! Proud se odvíjí od nastavení posuvu. Tak pokud nemáte manuál, tak zkoušejte. Nevím kolik má tahle svářečka stupňů, ale pro skoro všechny je jednoduchý trik. Nastavte si přepínač napětí na nějaký stupeň, např. 4. K tomu si nastavte posuv na 4ku. Vše ale záleží, jak má svářečka nastavenu regulaci posuvu, jaký drát použijete apod. Potom si na zkušebním plechu nebo materiálu zkuste svařovat. Nejlepší je jednou rukou vést hořák a druhou otáčet kolečkem posuvu. Až se vám bude zdát zvuk oblouku pravidelný, tak to tak nechte. Zkuste svařovat už nějakou housenku. Pokud pojede krásně, tak máte nastaveno. Pro každý materiál, průměr drátu bude samozřejmě nastavení jiné.
tim se muze tocit ikdyz varis?
Pokud neseženete manual od našeho prodejce tak zkuste požádat přímo výrobce na adrese http://www.iskravar-bg.com/index.php?ma … ucts_id=22 . Je tam i kontaktní i emailová adresa v tabulkové podobě, kde vyplníte co potřebujete. Tyto zdroje jsou ještě vyráběny a dodávány, takže manuály v elektronické podobě ještě existují. Totéž byste mohl zkusin na http://www.ram-rijeka.com/ProductList.a … ng=English .
Pro pawka - Plynule otáčenými prvky na svařovacích strojích můžete samozřejmě otáčet i při hořícím oblouku. Naopak - přepínače zásadně přepínat bez hořícího oblouku.
pawka napsal(a):
tim se muze tocit ikdyz varis?
ano je to potenciometr na rychlost posuvu dratu přepinačem svarecich stupnu se pri svarovani prepina nemuže_nesmi hořet oblouk..