SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tak možno no ale ja sa pýtam , kde mám umiestniť tú suchú predlohu ? Alebo radšej dať ten reduktor na PB ?
teraz tak uvazujem kolko casti mal film Nekonecny pribeh ???
Ach jaj ani sám neviem . Pavol opýtam sa ťa , a dám už vám pokoj , môže my vybuchnúť ten autogén ak ho zapojim bez reduktora a bez poistiek ? Myslím tu malú 2 kg PB fľašu .
nikdy som supravou kyslik pb nepracoval a ani som ju nevidel v akcii takze ti na toto neviem fundovane odpovedat ale keby som to skladal pre svoju potrebu tak na bp by som urcite ziadnu poistku nedaval ale na kyslik ano,kyslik je svina neviem ci dokaze plamen vbehnut do hadice...dal by som tam poistku len pre moj osobny dobry pocit bezpecia
už si druhý kto my povedal , že poistku na PB netreba , ale skôr na kyslík . Fakt je PB až taký bezpečný ? A nehori dodatočne ako acetylén .
Ešte mám jednu podotázku pre pavla , myslel si to , že by si ten PB zapojil bez poistky aj keby si tam nemal reduktor ?
na 2kg flasu ti je regulator k nicomu dava sa to napriamo,na kyslik by som osobne tu "poistku" dal,prv som pracoval z pb horakom kazdy den ako spojar nikdy som nepocul o niecom ako je spatny slah na pb,nemas sa preco bat je to bezpecne,tiez uvazujem o horaku kyslik/pb ale momentalne mam plno inych starosti takze mozno cez leto...
Ak by si potreboval horáky z acetylénu aj rezacie tak kľudne napíš mám ich veľa . No len vieš ani ja som nikdy spätný šľah u PB nepočul dakoho o tom hovoriť , že by sa to stalo . Ale raz tu odznelo že ti môže fuknúť kyslík do PB hadice a potom to začína , ale myslím že je to somarina a nezmysel .
stat sa moze vselico,ked som lezal roky dozadu doviezli tam chlapika ktory oral a vyoral daku letecku bombu z druhej svetovej vojny traktor na sračky jemu chceli odrezat nohu...myslis ze potom uz nikdy neoral ? keby si to kazdy tak zobral tak by sa oralo uz len v kevlarovych vestach...buracky autu su nakazdodennom poriadku mas strach sa odviezt autom ? keby mam cas tak by som ten kyslik/pb riesil aj teraz,na bazosi som nasiel tento horak a za tu cenu je to zadarmo http://dom.bazos.sk/inzerat/6104413/Predam-horaky.php
Riso SK : koukám že ještě stále přispíváš na Svarfórum = ještě jsi ten autogen nezapálil ?
chci ti napsat POZOR! PB je velmi hořlavý a výbušný plyn, žádné srandičky! Podívej se na Google co dokáže způsobit výbuch 10kg (aj 2kg) flaše!
Ako chceš ja som ti len ponúkol . Ak by si sa rozhodol . Tak vieš ale keď vybuchne fľaša niekde pri mne tak ma to môže aj zabiť . Ono je to všetko take . Pokus o pb som si overil nasledovne , pustil so do rúrky PB na jednej strane mala ventil a na druhej sa pušťal plyn ak som ten ventil otvoril a išiel do trubky vzduch tak to buchlo , ale ak som ten ventil zatkal a pustil som plyn a vzduch nemal skade prísť tak nič nebuchlo . Možno by to tak malo fungovať aj pri fľaši . No ja som už raz taký , kopa ľudí ktorých som videl rezať s PB tak nemali žiadne poistky . A odpoveď nasledovná , ak viem dobre rezať nič sa nemôže stať ak ak mám všetko dobre . Čiže skôr tú poistku na ten kyslík ? A PB radšej nechať tak bez poistky ja som sa len bál , lebo ako som ti vravel , že raz tu my ktosi napísal už ani nepametám , že ak my fúkne kus kyslíku do PB hadice tak to buchne , ale myslím že to je nemožné . Nikdy som niečo také nepočul .
bourač napsal(a):
Riso SK : koukám že ještě stále přispíváš na Svarfórum = ještě jsi ten autogen nezapálil ?
chci ti napsat POZOR! PB je velmi hořlavý a výbušný plyn, žádné srandičky! Podívej se na Google co dokáže způsobit výbuch 10kg (aj 2kg) flaše!
To mam brať ako výstrahu ? Doteraz si my vravel že je to bezpečné .
Ani sedět doma u PC není bezpečné. Může ti na hlavu spadnout meteorit....
Tak už se neboj a začni tvořit!
Riso: neber to až tak tragicky , jedného dňa tam aj tak musíme všetci ....
Ty si evil tak škaredo povedať . Nechcel by som zrovna umrieť pri práci z autogenom . Len jedno nechápem bourač my zrazu napísal PB je veľmi nebezpečný a strašne horľavý , myslím že to myslel ako žart . Alebo nie ?
tak vidis .. tolko sa motas okolo jednej veci .. az nakoniec nevies zasa nic .. hlavne ze si zaplnil 15 stran .. napisal 376 prispevkov ... a mas ten isty prd ako na zaciatku ...
len tak dalej
Tak no prd nemám to za prve . Fľaše plynove 2,5 kg už mám , kúpil som si na nich ventil a dal som na neho urobyť redkciu . Hodiny kyslíkové už mám , hadice tak isto horáky tiež dokonca už aj tu kyslíkovú fľašu mám . Len sa to bojím zapúť či to nerafne . Tak ešte raz sa Vás pýtam a teraz už my všetci odpovedzte , prosím . Načo všetko treba poistky , či stačí len na kyslík , alebo treba dať aj na PB . Prosím odpovedzte všetci kto môže . Som Vám za každú odpoveď vďačný a dopredu ďakujem .
Počkaj to niesu spojky ? Ja som tu supravu v obchode videl a hadice boli omnoho kratšie bez poistiek . Len keď mne sa tie suche predlohy neoplatí kúpiť , nepostačil by spätný ventil ?
No uznaj sám ,načo by tam asi dávali spojky , veď by na tom prerobili.
Čital som od toho popis a vraj su tam tie poistky.
Videl som lepšiu fotku a bola na tom vyrazena šípka smeru prúdia plynu ....
Nieje to iba spätný ventil ? Veď to by potom nestalo 100 € . Veď uznaj sám poistky spätného šľahnutia 38 € , kyslikova bombička 20 - 30 € záleží od obchodu , plynová tú čo máš na obrázku stojí 18 € , ventil odtlačný na tú fľaštičku MAPP GAS stojí 7 € , kyslíkový okolo 15 € alebo aj viac neviem presne , hadice budu stáť okolo , ak sú tam aspoň tri metre tak tie hadice višli možno na 15 € a horák pod 30 € na PB nekúpiš , no kúpiš ale na klasický na autogén , toto je niečo iné , taký horák som videl za 40 € to zahrňa rukoväť , horak s troma tryskami . No a samozrejme ten stojan ťiež nieje zadarmo , ten bude stáť okolo 5 € , zváracie okuliare stoja nejakých 5 - 15 € presne ťiež neviem . Celkom to vinde kolo 200 € , tá sada je trochu drahšia ako tá čo ju predávajú v hornbachu . Ceny som počítal tie drahšie lacnejšie by to vyšlo okolo 158 € . Mínus tie poistky 120 € . Tie poistky sú strašne drahé , osobne proti nim nič nemám ale v amerike som našiel poistky spätného šľahu a jedna stála 2 doláre a druhá 4 doláre , dokopy 6 . Len to poštovne by bolo nehorazne drahé . Tak uznaj , myslíš žeby tam tie poistky dávali , a propo načo by ich tam dávali ? Síce ta zmes je ako acetylén ale narozdiel od acetylenu je stabilná a nešľahá . Acetylén má ako jediný uhľovodík jednu trojitú väzbu a je strašne nestabilný , pri vyššom tlaku vybuchne , plni sa špecialne 24 hod. . Kdežto to malé je propán z nejakým obsahom acetonu či čoho , je to stabilné a nešľahá . Propán a bután , C3H8 a C4H10 , sú to najjednoduhšie uhľovodíky a nešľahajú spätne , nemôže nastať rozklad ako u acetylénu . Tak je tomu ?
Mohol by to byť aj spätny ventil ,lebo na suchu predlohu je to dosť male.
Boh vie.....
Ja len ti vravím , že na PB sa poistky nedavaju ani na jeden plyn ani na druhý . Tak potom tu asi niet čo riešiť . Či ešte niečo ostalo neviriešené ?
Zapaľ to a uvidiš