SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 … 10 11 12 13 14 … 17
Načo budem objednávať ? Veď ja taký mám , ja len potrebujem redukciu .
Riso SK napsal(a):
Nedá sa to kúpiť ?
tak o tom dost silne pochybujem ze niekto niekedy vyrabal taku redukciu (priemyselne)
aco tento ventil: Ventil PB-ľavý závit W 21,8... cena toho ventilu je 290,-kč.. jinak vam muze soustružnik vytočit redukci z kusu mosazi..
Editoval alll (09-01-2011 00:32:43)
Každej soustružník bude celej žhavej točit redukci jako kusovku za méně než jsou ty tři stovky... tohle téma (a ještě dvě další) jsou fakt lepší než show Jiřího Holzmana .
Editoval Pruduch (09-01-2011 01:09:52)
Myslíte že sa to bude dať spraviť ?
Špatně, málokdo má závitník M9x0,75. Radši si kup ventil, jako sem dával alll
Nehcem zbytočne kupovať ďalší keď už jeden mám , veď predsa . Fakt na to neexistuje nijaká redukcia ?
Pravdepodobne nie.
Aj zvaračka temos mala odtlačny ventil zo závitom ako 10Kg PB fľaša ......
A to my ani nikde nevyrobia ?
No ak chceš zaplatiť viac ako stoji novy ventil , tak prečo by nie
U nás je zakladna cena 60€ na hodinu práce (výrobok na zakázku) .
alofok napsal(a):
Špatně, málokdo má závitník M9x0,75. Radši si kup ventil, jako sem dával alll
jinak delaji i se zavitem 3/8 tak jako na co2
A čo takto zvariť 2 prevlečne matice ? Jednu M9x0,75 no prosto tú malú a na ňu navariť ďalšiu 3/8 ?
Aky to bude mať zmysel ?
Jednu stranu potrebuješ z vonkajšim závitom (pripojenie na redukčny ventil) a druhu z vnutornym závitom (pripojenie na ventil PB fľaše)
Do 3/8 matici dám vsuvku z 3/8 na 1/2 pravý čiže na kyslikových hodínách nebude trebať meniť závit . Ale jak povarim mosadz z normálnou zváračkou MMA ?
Ake stupanie závitu ma ta vsuvka?
Lebo vodarenske závity nepasuju vôbec na plyn .
K čemu ti bude 1/2 pravý závit? Kyslík má W 21,8 x 1/14''.
1/2 pasuje na tu maticu od kyslíku , už odskúšané . 3/8 vojde na vodovodárensku vsuvku tiež už mám odskúšané . Len potrebujem vedieť s čím zvarím mosadz s MMA ?
Najlepšie to bude spájkovať ....
Ale s čím ? Nič také nemám , poraď my .
Normalne cinom ne , nahrej to napr. PB hákom a spajkuj to dokopy.
Len si to poriadne očisti ,aby ti cin držal.
Editoval m.evil (09-01-2011 14:13:30)
Myslíš že cín udrží taký tlak ?
Kamarat spajkoval trubku v ktorej bolo 5 Mpa a držalo to v pohode.
Pripajal hasičak na redukčny ventil podobnym spôsobom ako ty.
Navyše sa mi zdá , ze aj koncovky prepušťacej trubke na technické plyny su na konci prispájkované.
A tam je už 20Mpa
Editoval m.evil (09-01-2011 14:24:30)
Len potrebujem aby my to udržalo aj RV kyslíkový dúfam že sa to nezlomí . A s čím by sa to dalo ešte zapajkovať ? Mám zatial len PB horák normalný karťušový .
Su aj rôzne tvrde spájky , ale to by bolo najlepšie zájsť za niekym , kto ma autogén ...
Aha a bežným PB horákom som počul že vraj sa da spájkovať aj natvrdo . Ja sa len bojím , že to zapajkujem cínom a buchne to myslíš , že ta mosadz bude držať z cínom ? Že sa to nezlomí ? Sice vlastne ta PB fľaša by nemala mať ani 2 MPa . Nie ?
Stránky: 1 … 10 11 12 13 14 … 17