SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, tak po nějakém tom zkoušení TIGu u mého Kitina 170 LA jsem pocítil značnou nevýhodu v rozdílu oproti aslespoň LA V. Jelikož oba hořáky co mám jsou vybaveny pouze spínacím tlačítkem, tak musím pouzívat ventil s trafíčkem v krabičce oddělen od invertoru (značně nepohodlné)....
Chtěl jsem se tedy informovat, zda se tu nenašel někdo kdo by měl Kitina 170 LA V na stolici a obšlehnul kam dopřidělat ventil k pouštění plynu. Tj otázkou zda je řídící elektronika Kitin 170 LA ta samá jako 170 LA V?
Nikdo nic? podotýkám do svého Kitina 170 LA jsem ještě nevrtal, je možný že je to na DPS vyznačeno.
Ne že bych ten stroj znal , ale pokud Ti má někdo odpovědět , bylo by dobré svou desku detailně vyfotit , aby ji vlastník druhého aparátu mohl vizuelně porovnat .
Zdravim, nevim jestli vam nějak pomužu ale vyrobil jsem si ke sve 150 LA jednoduchou automatiku (teda vlastně dřív neř jsem si jí koupil, k takovému hraní) a hořák tig, zapojení je jednoduché a otestoval jsem si toa funguje to nadočekávání spolehlivě, je to vlastně zapojení které sleduje úbytek napětí na silovém kabelu od svářečky k hlavici hořákum nahrazuje to vlastně bočník, tlačítkem na hořáku se dá odstartovat předfuk (ale není potřeba, po dotyku elektrody se nastartuje automaticky i v režimu LA) a po skončení oblouku se odčasuje dofuk automaticky, funguje to jak jsem plánoval. Zůstává ovšem stále krabička ke svářečce navíc, což sem vám moc nepomohl že? (na schematu je i relé RE2 které bylo pro hraní s ac tigem z baubau trafa- možno vynechat).
Editoval pkougl (03-01-2011 21:05:21)
Taktéž vás zdravím pkougl, vaše krabička vypadá o poznání lépe. No hlavně oč mi šlo, tak provést nějakou automatiku spouštění ochranného plynu jelikož Kitin 170 LA V se třebas nemusí vůbec lišit oproti konstrukci LA, leč bohužel bez schématu či detailních fotek v porovnání s ním by to pro mě určitě hračka nebyla.
Každopádně vaší automatikou alespoň obohatím svou poloprázdnou skříňku s trafem relátkem a ventilem.
Mockrát díky.
Není zač, rád poskytnu informaci pro nějakéjednoduché vylepšení našich hraček, stále si ale pohrávám myšlenkou integrovat to do útrob svářečky (nejedná se o veliké zařízení a dle foto prostor tam nějaký je) ale s tím počkám až mi projde záruka na stroj.