SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
LPG a PB je to iste.
LPG je pomenovanie obchodne a PB je pomenovanie u nás.
Znamená to , že sa to dovezie na Slovensko pod názvom LPG a tu si ľudia môžu vybrať či to budu volať LPG ,alebo PB.....
Čiže je to to iste ibaže PB na výmenu vo fľaši je drahší ako LPG naplnenie . A tie male 2 kg fľaše ako plnia ? Tie nemajú ventil .
Všetko sa plni cez redukcie ....
S ventilom odtlačným a s výstupom M9 asi nič nenarobím , však ?
nerozumiem otazke
Tak ten chlap čo my chce predať ventil na fľašu ma 2 ks ale obidva nemajú výstup na reduktor , ale výstup majú na varič M9 . Tak sa pýtam či sa z tým da niečo robiť ?
Ja by som to nebral.
Za taku cenu som videl aj v obchode pokial sa jedna o ventil na varič....
Ok , ja sa len pýtam , lebo viem že existuju redukcie , aby som to mohol pripojiť na reduktor , ale zbytočne veľa roboty . Počul evil , v tých veľkých fľašiach na PB je stále rovnaký tlak ? Aj keď je tam menej kvapalného LPG teda tých 5 l .
Hm ?
Tlak neni nikdy rovnaky.
Je závisly na teplote okolia a na odoberanom množstve plynu.
Ale laicky povedané: Keď dochádza plyn , vtedy plameň slabo hori.
Čiže keď , pustím na rukoväti kohútik naplno a stále bude horieť rovnako , tak to znamená že plyn dochádza . A ak my dôjde plyn počas pálenia a vypne sa to opačne , čiže prv plyn až tak kyslík , nemôže to niečo urobiť ?
Editoval Riso SK (02-01-2011 14:51:08)
Riso SK napsal(a):
Čiže keď , pustím na rukoväti kohútik naplno a stále bude horieť rovnako , tak to znamená že plyn dochádza . A ak my dôjde plyn počas pálenia a vypne sa to opačne , čiže prv plyn až tak kyslík , nemôže to niečo urobiť ?
?
Už ti to viacery písali.
Plameň zhasne ....
Ale viem , že ak to vypneš v opačnom postupe u acetylenu tak to strely , niekde v horáku . Dnes my ušla fľaša za 10 € , mohol som mať 10 kg PB za 10 € , keby som bol šikovný a nedal sa obehnúť .
evil : Videl si Multiplaz 3500 ? Čo to je za stroj ?
evil : Sú na starších sporákoch regulátory tlaku ?
Nie , regulátory su na fľaši a nie na sporáku .
Aha , lebo raz tu zaznelo teraz neviem už na akom vlákne , ale písali my tam že sú tam regulátory , tak teraz neviem , nemysleli maticu ?
Aku zas maticu ?
Ľavu na PB fľašu .
Ja ti vôbec nerozumiem o čom rozprávaš
Podľa teba je regulator ľavotočiva matica či čo?
Nie , regulator je regulator a matica je matica , rozprávam o dvoch rozdielnych veciach , maticu , ktrorú si mám kúpyť . A rozprávam aj o regulátore .
Pokial ide o sporák , tak na ňom taku maticu nenajdeš.
Jedine použiť od nejakého starého regulátora.
Alebo kupiť.
Nezabudaj že je tam ľavotočivy závit , rovnaky ako na kyslík , len ľavotočivy.
Matica je označena zárezom po obvode.
Viem , tak asi to kúpim , čo my iné ostáva .