SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím co si myslíte o tomto starším stroji? Již asi 4 roky ho vlastním ale zatím proněj boužel nemám využití. Co si o ní myslíte vy? Svařoval jste sní někdo? díky za odpovědi.
To se da pouzit spis nekde jako ucelova vec, videl jsem to pouzivat jako drazkovacku, taky kdo by doma potreboval varit kolejnice ze ?
No svatá pravda,naše firma renovuje veterány tudíž svářeček máme více - co2-miller 300 migblue-Stou se mi vaří krásně na plechy dost silná ale jelikož potřebujem občas svařit i nějakou tu traverzu a podobně tak má u nás velké využití.. a bodovky a tak dále.. Wts je vhodné na kolejnice a podobné tomu ingoty.. Jen mě zajímal váš názor na tuto pekelnou věc Podnikáme i v Kovoobrábění tak třeba jednou přijde její čas No rozebeh je komplikovanější to je samodřejmě také pravda
Osobně jsem ji v akci viděl jen při tom zmiňovaném drážkování uhlíkovou elektrodou. Ale slyšel jsem, že si kdysi svářeči zvyšovali produktivitu práce na velkých svařencích tak, že si k sobě nahoře "heftli" dvě elektrody a toto dvojče normálně upnuli do kleští a svařovali. Pokud to byly čtyřky či pětky, výborně se uplatnila právě taková mašina jako WTS 500, nebo WTU 600.
Dnes je běžně dostupná elektroda o max. průměru 5 mm, ale v minulosti byly poměrně běžné i elektrody 6.3, 8 a 10 mm. Proto měly svářečky s těmito výkony uplatnění.
jen tak pro zajímavost s tímhle jsem jezdil na vojně http://www.brdm2.estranky.cz/fotoalbum/ … ozer-dok-m . Je to nakladač s diesel-elektrickým pohonem .Diesel 190Kw dynamo 160 KW . Jako doplněk k tomu byly kabely a koženoazbestovy oblek a palily se stím věže tanků , dynamo davalo až 1500 A! To byla palba
Tyhle WTSky jsem jeste videl ve V3Skach napriklad v Krkonosskych vapenkach maj jednu.....co s tim varej netusim asi nejaky radlice nebo neco podobnyho, ale tyhle stroje uz moc videt nejsou, spis 315tky tech je kupa.
taky stroj som vydel v Piešťanoch na letisku