SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
A ak si regulator dám vysustružiť ? Bude to fungovať ?
Nechapem čo chceš sustružiť????
Reduktor tlaku . Chcem taký aby som videl koľko je tlak vo flaši aby som predišiel spetnému šľahu .
To ako chceš vyrobiť regulator tlaku?
Uvidim . A ta poistka spetného šľahu . Stačí tam ten spätný ventil ? Alebo aj niečo viac ?
http://www.svarbazar.cz/bazar/zobrobr2. … s%20Levice
Tak to ma spravne vyzerať.
Najmä nič nevyrábaj , pokial nechceš vyletieť do vzduchu.
Ok. Ale ta poistka , aka ma byť ? Stačí ten spätný ventil ?
to neviem , nech poradia skusenejši
Ale aspoň šľahá to spätne ? Už viem ako nato , kúpim tú redukciu za 3 € a na ňu dám urobiť len matičku aby zvonku mala závit 1/2 kyslík a z vnútra taký ako je na PB redukcií asi 9 mm . A hodiny na kyslíkovom redukčnom ventily môžu ostať kyslíkové ?
A čo tam chceš ine dať?
Ten prvy ti veľa neukaže ,PB ma nizky tlak oproti kyslíku ,ale ten druhy ti bude ukazovať.
A ak dám ten prvý s acetylénu ? . Ale Ty si už z tým rezal ?
Mlatim hlavou o stenu .....
Prečo ?
Dobre no . Ale ja som sa len pytal , že či si s tým už rezal lebo chcel som sa Ťa opýtať či Ti to nešľahlo , alebo tak nejak .
Kup si tie poistky na rukoväť a hotovo.
A nerieš už jednu vec 10 krát dookola .
Ok. Taže nemalo by to vtiahnuť ? . Budem kontrolovať tlaky na PB takže nemalo by sa nič stať . Diky
Osobne by som radšej dal suchu predlohu ako tie poistky ale čo už , ty budeš točiť kolo jednej veci pokial nepočuješ to čo chceš počuť.
Ale nie jednoznačne by som strčil tie poistky na rukoväť a suchu predlohu na redukčny ventil.
Poistka brani len spätnemu prudeniu plynu , ale plameň nezadži.
Viem že je to trochu veľka investicia , ale môžeš aspoň kľudne spať
http://www.weldingportal.sk/cmrs/weldex … weldex.pdf
Podľa toho tu na nahrievaci horak stačia poistky ale na rezaci horák treba suchu predlohu.
Tak to je pravda . Diky . Počul som to čo som chcel počuť . Ale neskôr dám fotky na fórum .
Otázka pre m.evil : Ako si to myslel s tým varičom ? Mám jeden doma ale funkčný a nechcem ho zničiť . Ak odmontujem ten horák ktorý ohrieva hrniec tak mi ostane taká mala skrutka z malou tryskou a ventil . Tak dá sa s tým niečo robiť ? Zoženiem si ešte jeden , ak sa s tým dá niečo robiť .
Počujte . Ešte zopár otázok ohľadom toho vodíka . Dostal som nápad ako rezať . Zase somarina , ale aspoň dopíšem . Niekedy tu bola reč o HHO generátore v ktorom z normálnej vody vznikal vodík s kyslíkom . Mal som nápad aby ten vodík s kyslíkom šiel cez jednu hadicu a rezací kyslík cez druhú s fľaše . Šlo by to ? Asi zase somarina .
Myslel som to tak , ako som to napisal.
Chcel si vyrabať redukciu , ktorá ti spoji redukčny ventil z fľašou.
Tak načo vyrabať redukciu na fľašu , keď to môžeš použiť zo stareho variča a maš už v tom hneď aj ventil.
Vyhodiť trysku a namiesto nej tam dorobiť spojenie z redukčnym ventilom.
Ešte by ma zaujímalo ,čo vlastne doma máš ,lepšie povedané čo ostalo po tvojom dedovi...
Pokial maš komplet autogen s fľašami tak tu neni čo riešiť.
Acetylenovu daš preč ,namiesto nej natočiš PB fľašu z redukčnym ventilom ,v rezaku vymeniš trysku a hotovo.
Povedal si to tak ako keby môj dedo už zomrel . On ešte žije ale už nezvára nemá kde naplniť fľašu acetylénu . A ešte ma napadlo keď nezoženiem varič tak by som to urobil s vodárenskej redukcie 3/8 na 1/2 presne na 2kg fľašu a redukčný ventil .
Připadá mi zajímavý, jak se tu nejdřív řešily obavy z pouhé přítomnosti PB lahve v baráku, předlohy, zpětný šlehnutí u PB a tak dále, a teď se přešlo na samodomo výrobu vodíku transportovanýho spolu s kolegou kyslíkem v jedný a tý samý hadici, a nakonec na bastlení vodovodních fitinek na tlakový lahve . Osobně jsem co se týče bezpečnosti hodně velkej volnomyšlenkář, ale tohle je mazec . Nicméně k věci - vodovodní fitinky se správně na takovéhle věci používat nesmí (nejsou dost masivní). Ten PB to vzhledem k nízkému tlaku zřejmě zkousne (pokud to nebude extra ošizená redukce), ale vřele bych tazateli doporučil se do podobných věcí nepouštět, neb očividně nepatří k těm, kteří by díky technické praxi a citu věděli co činí a co si mohou nebo nemohou dovolit.
Editoval Pruduch (04-12-2010 13:46:06)
Viete , tu len ide o to , že sa mi zdá dať veľa za ventil na tu 2kg fľašu , ktorý stojí 15 € + ešte poistka spätného šľahnutia ďalších 15 € . A ešte veci podobné tomu ,ako kyslík a pod. . Videl som na nete ako si viac ľudí urobilo poistku spätného šľahu na vodík s kyslíkom a fungovalo to . Nepustilo to oheň späť , ale dalo by sa to použiť i na PB ? Ta poistka vyzerá ako rúrka z dvoma nátrubkami a v tej rúrke je z obidvoch krajoch oceľová vlna a v strede sú olovené broky a niekto dáva ešte do nátrubku aj filter z cigariet . Len či cez to všetko prejde ten PB ? A či to zastaví plameň ?