SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nevite nekdo hodnotu regulacniho potenciometru u ks250?
Potrebuju to vedet kvuly stavbe dalkoveho ovladani
Kdyby sis dal trochu práce s hledáním, našel bys článek se schématy KS 250: http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2009011501
sbhema mam stazene ale nemohu tu hodnotu najit a sozebrat svarecku se mi nechce
kska svari skvele,ale zpaluje primo tragicky nemate s tim nekdo skusenost jak to vylepsit?
pomocny zdroj, jedna se o docela jednoduche zapojení dvou diod a vykonoveho odporu a vysledek je takrka zazrak, zapaluje uz od 40A bez problemu.
killer napsal(a):
pomocny zdroj, jedna se o docela jednoduche zapojení dvou diod a vykonoveho odporu a vysledek je takrka zazrak, zapaluje uz od 40A bez problemu.
Muzes mi poslat schema? Moc dik. jarnovotny@seznam.cz
Pokusim se to sehnat ale nic neslibuju
killer napsal(a):
Pokusim se to sehnat ale nic neslibuju
snaha se pocita diky predem myslim ze ti bude vdecnych vic lidi
Nevite jestli bude fungovat dalkovi ovladac z wtu 315 na ks250?
jaryne, ja mam wtu a dálkovy ovladač na KS-ku tak můžem vyměnit... ja dálkové ještě nepoužíval tak ani nevim jesli to s tim WTUčkem funguje...
nevite co dela prepinac auto manual u ks 250ky?
na manual vaříš ručně pořád a auto má konektor vedle dálk. ovládání, který když nemáš propojen, nevaříš, spojen vaříš, je to pro automat
Dobrý den, ano je to jak píšete, jen ten "automat" není MMA , ale MIG proto by bylo potřeba opatřit KS 250 podavačem drátu atd. S pozdravem Zdeště
Tak to je zajímavý, že by ks250 uměla mig/mag? Nikdy jsem tento stroj s podavačem drátu neviděl v akci.
Ještě jednou zdravím,
ani já ne, to ale na faktu nic nemění. Skutečností je, že když budete měřit výstupní napětí s přepinačem v poloze "automat místní" naměříte při otáčením pot. výstupní napětí cca 18-35V což vypovídá své, ale i kdyby to bylo jinak, přesto automat na MMA jsem také nikde nevidě a asi nikdy neuvidím. S pozdravem Zdeště
tak to je zajimave a nema nekdo manual tam to urcite bude (ze by sla prepinat charakterystika jako u wtu?)
Dobrý den,
manuál jsem nikdy ani neviděl a ani jsem se nepokoušel, byť to není žádný problém, spřáhnout KS 250 s nějakým podavačem drátu. Protože to by to byl krok zpět a ztráta času nehledě na ostatní překážky v praktickém užití. Snad některý z kutilů.
Myslím si, že KS 250, pokud funguje, má své místo, jak už celá léta, v MMA.
S pozdravem Zdeště
A proc krok spet? nahodou masina s takovym zatezovatelem a vikonem by se ve stouste dilen uzivila a cena nove srovnatelne je okolo 25tis vys
KS250 jsem jeden čas používal jako startovací vozík.Paráda !!! I při velikejch mrazech to motorem točilo jak drak.(ono asi proto,že to na minimum dává 16V :-) )
Dobrý den,
je mi líto, pořizovací cena např. WLSP 315 u mne je cca 15 000,--Kč + DPH s roční zárukou. Funkce, mechanické provedení a vlastnosti WLSP určitě předčí KS 250. Spočítejte si jen náklady a čas na pořízení podavače a mechanickou konstrukci tak aby to bylo mobilní a jsme tam kde nechceme být svářeč chce svářet ne vyrábět svářečku a nebo....... a nebo se mýlím?I to je možné.
S pozdravem Zdeště
souhlasim ze wlsp je skvely stroj ale kdyz us mam v dilne ks a pokud to jde proc ji nevyuzit na mag jsme narod kutilu a kde muzeme usetrit tim ze neco udelame sami tak zlepsujeme a kutime.
Potrebuju pomoc , tato svarecka nedava napeti na vystupu , neco je na plosnaku zly ... napajeci napeti ma a regulace z potaka neni napeti ...
Dobrý den,
jak Vám mohu pomoci? Napište více!
S pozdravem Zdeště
Jaké chceš napětí z regulace z poťáku ? Je to vše plovoucí a bylo by i špatně , kdyby měl řídící obvod nějkou vodivou cestu ke kostře stroje . Stejně tam nějaké napětí budeš těžko měřit , je to zapojení pulzního charakteru . Začni měřit napětí na sekundáru svářecího trafa a prověř diody v regulaci , ale to nebývý často . Spíše někdo zapne dálkové a nikdo si toho nevšimne a mašina nevaří .
bobobo , skusal som prepinat pet poloh , a nic na vystupe . nepozeral este napajanie riadiacej dosky . rozmyslam ze urobim novy plosak na riadenie . celkom sa mi pozdava schema uta130 ...