SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Tak vám představím můj stroj, koupil jsem ho přes Aukro jako částečně nefunkční, chyběly některý kryty atd...
Nejdřív přišel novej hořák a podavač drátu, pak výroba bočního kusu a krytu spolu s předěláním na 200 cívku...
Umí to MMA, MIG, MAG a nabíjet baterie, vinutí měd, Mig má dokonce předfuk (nebo poruchu, když zmáčknu tlačítko hořáku tak pustí plyn, ale drátu to 1-2s trvá)...
ten modrej drátek byl místo pojistky...
Výroba bočního kusu s novým držákem cívky..
Podavač drátu Telwin, normální pojistka a nový komaxit...
celkový pohled..
Editoval kodl1 (25-12-2009 15:42:58)
Vypadá to pěkně a jak to šlape? Nějaký parametry by nebyly? Nikde jsem o Einhell MultiMig 200 nic nenašel.
Parametry MIG MAG 120A, MMA 100 A, nabíjení/startování 50-200A..
Foto svárů, vlevo MAG, vpravo mma, jekl síla 2 mm, výztuha a spodek 4mm..
[img=http://img64.imageshack.us/img64/480/cimg1224.jpg]
svařuje to dobře, nestěžuju si, oblouk na elektrodu chytá pěkně...
Tak tuhle svářečku jsem si koupil v roce 1992 v Německu a dodnes mi funguje. Použil jsem několikrát i funkci startovacího vozíku. Mám k ní komplet dokumentaci, ale v němčině. Kdyby měl někdo zájem
Zajímavý stroj, možná by stálo zato ho oprásknout a dobastlit z obyč. trafa mma dc, mig/mag, nabíječku, přidat ac/dc tig s hf, případně bodovačku nebo mikroplazmu
Na AC/DC TIG se pracuje, už jen sehnat argon...
A nějakou dokumentaci mám, je to v PDF, cca 12 stran i s obrázky...
Nedávno byla stejná na aukru, šla taky za 3000..
To schema by mě zajímalo, můžeš to poslat adminovi? Dá to pak na download.
Editoval 1b (05-03-2010 09:41:53)
Můžu to poslat, ale kam?
tady je link.. http://www.upnito.sk/subor/4dee3d7ebabe … 4129f.html
Manuál jsem dal ke stažení do sekce knihy, manuály pod názvem multimig200.pdf
Díky za schéma,
zajímavý je, že při přepnutí na mma má výstup vyšší napětí než při přepnutí na mig/mag, nezbývá, než provést nějaký pokus s trafem, tlumivkou a usměrňovačem
Zaujal mě multimig 200 a udělal jsem pokus s trafem einhell/telwin na elektrodu, jestli by z něj šel vyloudit oblouk pro mig/mag.
Aniž bych chtěl nějak zasahovat do vinutí, použil jsem usměrňovač, 2 tlumivky ze 150A mig/mag a el. kondenzátory, za grec jsem zapojil 1. tlumivku, pak kondenzátory a 2. tlumivku, což byl nejlepší výsledek různých kombinací.
Oblouk byl chvílemi ok, ale celkově nestabilní, nejspíš by bylo potřeba udělat někde v 1/3 sek. vinutí odbočku, pořádnou tlumivku a kondenzátory a možná by šla ta charakteristika pro mig/mag doladit. Tolik pro inspiraci
To byla naše svářečka, fakt jsi si s ní vyhrál, GW
Však hej , při MIGu je sek 2x , při MMA jen střídavý! sek v serii .