SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím tohle skvělé fórum a prosím o pomoc.
Sháním servisní dokumentaci k této svářečce,nebo alespoň schéma svářečky(Regulátor a silová část).Je to starší kousek z roku 1992.Po zapnutí běží jen ventilátor a kontrolka provozu.Jinak je invertor zablokovaný.elektronika je osazena obvodem MDA4700.
Vím,že to tady již někdy proběhlo a někdo z místních členů dokonce nabídnul,že něco někde měl a že dá sem na Fórum,ale nic se od té doby nezměnilo.
Myslím,že stejně je zapojená i SMA180-1.Tak kdyby mohl někdo pomoci,budu velmi rád.Jinak pokud bude někdo shánět schéma k nějakému invertoru či trafo svářečce,jsem plně k dispozici a rád pomůžu.
Díky předem přátelé.
Prosím Tě jen k obvodu MDA , mohl by jsi ho (i desku) detailně vyfotit , neb nepřipomíná žádný z reálně vyhledatelných . Mohl by být i na zakázku , o čemž pochybuji .
Dobrý den,
pokud chcete zachránit SMA 130, potom je po všech stránkách výhodnější pořídit nové zařízení byť by závadu způsobila jen "prkotina".
S pozdravem Zdeště
bobobo napsal(a):
Prosím Tě jen k obvodu MDA , mohl by jsi ho (i desku) detailně vyfotit , neb nepřipomíná žádný z reálně vyhledatelných . Mohl by být i na zakázku , o čemž pochybuji .
Je to přesná kopie TDA 4700 od firmy Siemens.datasheet se dá stáhnout...
http://pdf1.alldatasheet.net/datasheet- … A4700.html
Tohle sice částečně pomůže,ale komplet schéma s návaznostmi by bylo nejlepší...
zdeště napsal(a):
Dobrý den,
pokud chcete zachránit SMA 130, potom je po všech stránkách výhodnější pořídit nové zařízení byť by závadu způsobila jen "prkotina".
S pozdravem Zdeště
Ovšem,že máte svůj díl pravdy.Dle recenzí to žádný zázrak nebyl.Ale nám sloužila bez problémů.Chápu také servisní pohled na věc.Pokud bych se měl jako servis zabývat opravou takové historie a ještě s vědomím,že za to nemůžu 100% ručit,protože konstrukce je zastaralá již od počátku výroby a má své neduhy a vady,které se víceméně objeví znovu,tak potom to zákazníkovi rozmluvím,nebo ho doporučím jinam.
Myslím ale,že éra těchto svářecích invertorů je už za zenitem a pokud by jste měl možnost schéma sehnat,nebo ho dokonce jako servis vlastníte,byl bych Vám neskonale vděčný za toto schéma.
Vám by to snad neublížilo ve vaší živnosti a já bych to dále v žádném případě nešířil...
Pokud by jste mi byl ochoten pomoci,ta přes Email.
Děkuji
Jo hledal jsem na netu . v běžným katalogu není , je to ta kopie . Něco řešili na elektrobastlírně , něco na polském foru . Tam bych asi hledal . Měl by být i v SMB 250-1 .
to bobobo-MDA4700(DIP 24) je teslácká náhrada(nebo kopie) obvodu Siemens TDA4700(DIP 24)-jeho datasheet si stáhnete z Inetu.Obvody jsou záměnné a byly používány nejen v řadě oněch SMA-ček,ale také jsem jej viděl v TIG-ovce TARA-myslím typ 170,NEBO 180 a i jinde.
Stránky: 1