SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravim vas vsetych chcem sa spytat, v praci zvaram metodou TIG hlinikove profili ,ide o to ze nemam papiere na hlinik a zaujima ma jedna vec.Vyrabane rozne ramy,striesky,pristresky, reklamy a pod.Ale ide mmi o to ked mam napr upne uzavriet hlinikovy ram z jaklu tak spravim vsetky zvary v pohode a niekedy podotykam niekedy sa mi stane ze ten posledny zvar nedokazem uzavriet lebo mi stale spravi dierku,ktoru nedokazem zavarit pokial nevyvrtam diekru na mieste kde to neprekaza.Chcem sa teda spytat cim to je a ako sa tomu vyhnut lebo mi nedje do hlavy ze sa mi to stane len obacas nie vzdy.Dakujem vsetkym viacd skusenim za vase odpovede
Dírka v posledním uzavíracím svaru se ti dělá proto, protože v dutině pofilu se svařováním ohřívá vzduch, tím se vytváří tlak a ten se při konečném uzavření protlačuje ještě neztuhlou svarovou lázní ven. Tím vytváří pokaždé malý "výpustní" otvor. Pomůže, když necháš výrobek vychladnout a poté jenom rychle přetavíš onu vzniklou dirku. Během malé chvilky se vzduch uvnitř nestačí tolik ohřát a natlakovat a svarová lázeň vlivem rychlého odebrání tepla z již chladného okolí svaru rychle ztuhne a dirka se již nevytvoří.Jole.
Dakujem ti velmi pekne za odpoved jole vies ze moje odvovodnenie preco vznika ta dierka bola to iste no chcel som si to uistit a vdaka za radu zajtra to skusim a verim ze to zaberie
A ještě jeden dovětek. Když se ti tam ta dírka vytváří, máš alespoň jistotu, že všechny ostatní svary jsou těsné. Tak hodně úspěchů v zacelování direk. A nemusí to být vždy jenom při svařování. Hihi. Jole.
jole napsal(a):
...A nemusí to být vždy jenom při svařování...
Editoval Szabitch (18-11-2010 22:36:27)
no tak dnes om to skusal a docela to funguje tak vdaka za radu a vysvetlenie
Stránky: 1