SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli má s těmito svářečkami zkušenost. V jednom obchodě v Ostravě jich mají docela dost a chválí je. Ale já jsem je ještě nikdy neviděl v akci. Tak jestli jsou doopravdy dobré, nebo jestli to jsou zase jen nekvalitní hračky.
varok napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě, jestli má s těmito svářečkami zkušenost. V jednom obchodě v Ostravě jich mají docela dost a chválí je. Ale já jsem je ještě nikdy neviděl v akci. Tak jestli jsou doopravdy dobré, nebo jestli to jsou zase jen nekvalitní hračky.
nevim přesne, ale skoušel jsem inventor svařoval slušne po otevreni krytu technikem bylo poznat , že jeto trošku lepší čína... celkem dobre spracovana..
Svařují lépe než všechny klasické cočka. Největší rozdíl je patrný při svařování hliníku, tam nemají konkurenci.
Aha, takže to je trošku lepší kvalita než ty Einhely, Telwiny apod? Mají tam od invertorů až po COčka a docela velký výběr. Tak děkuji za informace. Já mám svého Bimaxe, ale jen mě zajímalo, co je to vůbec za svářečky.
S kvalitou strojů které jste jmenoval se to nedá vůbec srovnávat.Měl jsem na mysli stroje jako ALFA, OMICRON, MIGATRONIC, FORMIKA. ETP, CLOSS, FONIUS, SELCO, STEEL, ..... atd. Jedná se tedy o profesionální invertorové stroje, sice jednoduché , ale s perfektními svařovacími vlastnostmi./nevím od koho to ti čínani okopírovali/.
zdenal .. davno som uvazoval nad tymto strojom .. vsetci to chvalia ... mate nejaku osobnu skusenost aj zo zivotnostou ??
Zatím jsou na trhu asi 4 až 5 let a poruchovost je minimální. Právě stroje MIG-MAG sou na tom lépe než svářečky na obalovanou elektrodu. Mohu to celkem objektivně porovnat , máme na tyto stroje servis. náhradní díly jsou levné.
zdenal .. dakujem za odpoved .. stale sa neviem totizto rozhodnut ci do garaze multi invertor, alebo klasic MIG... v pripade multifunkneho zariadenia bol v hre prave jasic .. len teplotne podmienky u mna v garazi hovoria proti elektronike (-20 : +40, vysoka vlhkost)
Tak to tedy nevím.Tyto podmínky nebudou vhodné ani pro klasiku.
to ste ma nepotesili :-) asi to vyriesi prenosny invertor, skladovany v dome :-(
morseee1 napsal(a):
to ste ma nepotesili :-) asi to vyriesi prenosny invertor, skladovany v dome :-(
ale to je vlastně i ten Jasic ne? ten přenesete taky
já bych měl otázku na zdenála - co verze Jasic mig250 ? také dobré provedení?
kirkmen .. ved ten som myslel ... nejakych odbockovy 50 kg tazky stroj by som tazko prenasal .... aj ked mozno by som nemusel ... trebars iba na zimu ..
morseee1 napsal(a):
kirkmen .. ved ten som myslel ... nejakych odbockovy 50 kg tazky stroj by som tazko prenasal .... aj ked mozno by som nemusel ... trebars iba na zimu ..
to je vlastně fakt, nějak mi to nedošlo, omlouvám se
No ze začátku jsem míval Daco 270 a to vážilo 85 kg a také jsem s ním občas jezdil na kšefty, ale je to na dva lidi.
Invertor a zvláště na CO2 je parádní věc, tedy mluvím ze zkušeností svářeček fronius, kde bych řekl, že ty jejich odbočkové mašiny na CO2 nejdou moc dobře
Jasic 250 je třífáz a svařuje perfektně. Domů bych si ale pořídil 160 multifunkční. Svařuje elektrodou do 160A nebo migem.Na přenášení je podstatně lepší.
ZDENÁL napsal(a):
Jasic 250 je třífáz a svařuje perfektně. Domů bych si ale pořídil 160 multifunkční. Svařuje elektrodou do 160A nebo migem.Na přenášení je podstatně lepší.
Já multi nepotřebuji, ale náhradu za variostar267, vařím plechy tl.6 a někdy i 8 mm, to je 160A málo.
Jinak díky za info
jedine co ma na jasicu trosku odradza je nedostatok informacii v zahranici (nemyslim len okolie cz+sk+at+pol a pod) nieco je v VB .. ale inac malo... ale asi sa do neho dam ... stale vyhrava nad vsetkymi kandidatmi .....
Máme tu Jasic MIG 160 (MIG+MMA) - zkušenosti ze zkoušení - vaří překvapivě dobře i v kysličníku. Jen jako u všeho co z východní "říše středu" pochází, tak ideálně aby se stroj v záruční době zaplatil.
ok .. ospravedlnuje sa Jasicu .. nakoniec som nasiel viac nez som cakal ...
citujem z firemneho profilu:"Our main customers include LINCOLN , MIGATRONIC , UNIMIG, THERMADINE, PARWELD and etc."
keby nahodou niekto, tak:"Medzi nasimi hlavnymi zakaznikmi su LINCOLN , MIGATRONIC , UNIMIG, THERMADINE, PARWELD atd"
ak nahodou niekto ma zaujem studirovat ich vyrobky tak tu ma moznost http://en.jasic.com.cn/
PetrZ napsal(a):
Máme tu Jasic MIG 160 (MIG+MMA) - zkušenosti ze zkoušení - vaří překvapivě dobře i v kysličníku. Jen jako u všeho co z východní "říše středu" pochází, tak ideálně aby se stroj v záruční době zaplatil.
A ta třífázová 250, tu nemáte? Tu bych rád vyzkoušel a taky bych rád věděl kolik koštuje.
kirkmen napsal(a):
PetrZ napsal(a):
A ta třífázová 250, tu nemáte? Tu bych rád vyzkoušel a taky bych rád věděl kolik koštuje.
Tu zatím ne, ale už se na ni tento týden někdo ptal, tak jí možná vezmeme skladem. Pozeptám se náčelníka.
F. chobola má i tu třífázovou a stojí 16 900 bez DPH.Je to včetně příslušenství/redukční ventil, hořák-24 binzel,zemnící kabel./Když jsme ji zkoušeli tak jsme taky byli příjemně překvapeni,svařuje to podstatně lépe než variostar 267 a hlavně má podstatně vyšší zatěžovatel, na 60 procent 250 A .
ZDENÁL napsal(a):
F. chobola má i tu třífázovou a stojí 16 900 bez DPH.Je to včetně příslušenství/redukční ventil, hořák-24 binzel,zemnící kabel./Když jsme ji zkoušeli tak jsme taky byli příjemně překvapeni,svařuje to podstatně lépe než variostar 267 a hlavně má podstatně vyšší zatěžovatel, na 60 procent 250 A .
Díky za info, to je dobré vědět. Ten zatěžovatel je "brutální" Klíďo z toho mohli udělat 300 A
Ale mě tedy těch 250A stačí, v CO2 na 1.2 drát stejně nemá cenu přes těch 220A jít, to už je moc velký rozstřik a na směsný, jedu jednička drát cca 230A, to už je ve sprše.
Když jste to tedy zkoušeli, asi synergie to není, že? Takže nastavení V a A, plus tlumivka ? Dají se u toho uložit nějaké programy? Má to displeje s fcí hold ? Co nastavení 4T 2T, předfuk, dofuk, výlet a dohoření to lze? Já vím moc otázek, ale předem děkuji
Synergie není ani nic dalšího.Nastavuje se plynule napětí a posuv drátu. Dále se dá nastavit tlumivka- taky plynule ,a to je vše.Mohu říci, že nastavování je velice jednoduché a pohodlné. Horší je, že displeje ukazují pouze okamžité hodnoty napětí a amper. Svařovací vlastnosti jsou však bezkonkurenční a to i na svařování hliníku.Vše mám osobně vyzkoušeno.
ZDENÁL napsal(a):
Synergie není ani nic dalšího.Nastavuje se plynule napětí a posuv drátu. Dále se dá nastavit tlumivka- taky plynule ,a to je vše.Mohu říci, že nastavování je velice jednoduché a pohodlné. Horší je, že displeje ukazují pouze okamžité hodnoty napětí a amper. Svařovací vlastnosti jsou však bezkonkurenční a to i na svařování hliníku.Vše mám osobně vyzkoušeno.
A ještě posledních pár dotazů, mohu-li. Je to čtyřkladka nebo dvojkladka, a cívky na to jdou 15 kg?
Díky moc a omlouvám se za otravování.
Dvoukladka , civky 15kg.