SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobry den.Chcem sa opytat ci zvaracka,ktora ma v parametroch 20A istenie vytrepe slabsi(16A)istic aj pri zvarani na nizsich amperoch(napr 90Amp.)Ide mi o montaze,kde maju slabsie istice.Rozhodujem sa medzi KITin 150 TIG LA a 170kou.
vego napsal(a):
Dobry den.Chcem sa opytat ci zvaracka,ktora ma v parametroch 20A istenie vytrepe slabsi(16A)istic aj pri zvarani na nizsich amperoch(napr 90Amp.)Ide mi o montaze,kde maju slabsie istice.Rozhodujem sa medzi KITin 150 TIG LA a 170kou.
Jistě, ve starých barácích na kšeftech svařuji jedine dvojkami, jinak ty 10A a 12A pojistky pořád vypadávají. Ono na trvalejší svařování 2,5 je již ta 16A potřeba.
Co mě spíše zaráží, že se tyto zdroje prodávají s vidličkou na 230V, přestože neexistuje 230V/20A zásuvka. Snad jedině redukce z 400V a prodlužka, i to je řešení.
20 A istic by bol pre tu zvaracku idealny ale pokial nepojde na plny vykon bude jej stacit aj 16-ka,netreba sa toho bat
150LA je na B16A určitě ok, tento jistič udrží proud tak do 130A.
Zásuvky na 230V/20A existují, jsou modré kulaté se 3 kolíky ale prakticky se vyskytují jen sporadicky, protože všichni jedou na klasickou vidlici 230/16 a když shoří, tak se vymění
Velmi dolezite ze ze co znamená 20A ,efektívny prúd,alebo maximálni. Efektívny sa určuje podľa normy
EN 60974-1 ako pomer maximálneho(počas zvárania) s pomerom bez záťaže. Pri invertoroch môže byť maximálny aj 25A ale efektíny len 16A. Aj vďake PFC....
Pozri na štítku či je t Imax alebo Ieff
Diky za info.Takze mam to chapat tak,ze je v podstate jedno,ci na napr.10A istici zvaram tou 150kou,alebo 170 kou,pokial zvaram len dvojkami elekt.?
pri 150ke je max.I 45A a pri 170ke max.I 25A
Ano vego , jest to tak . Pro každý průměr elektrody je víceméně určen příkon . A pokud se dostaneš k 5-tikolíku , tak bych se nebál té redukce z motoráku . U 4-kolíku bych váhal .
Stránky: 1