SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdar borci.
Potrebovalk by som pozhanat nejake schemy zvaracich invertorov.
Potrebujem to na inspiraciu,nakolko mi zostalo par veci z invertoru Migatronic (trafo,tlmivka,diody atd...)
A chcel by som cez zimu nieco zbastlit.
Prosim ak nieco mate, a ste ochotni sa s nimi podelit ,skuste mi ich poslat na : jogi24@post.sk
DAKUJEM Vam za vase schemy.
jogi24 napsal(a):
Zdar borci.
Potrebovalk by som pozhanat nejake schemy zvaracich invertorov.
Potrebujem to na inspiraciu,nakolko mi zostalo par veci z invertoru Migatronic (trafo,tlmivka,diody atd...)
A chcel by som cez zimu nieco zbastlit.
Prosim ak nieco mate, a ste ochotni sa s nimi podelit ,skuste mi ich poslat na : jogi24@post.sk
DAKUJEM Vam za vase schemy.
neopravoval ste nahodou tento inventor?
jogi a ake mas doma meracie pristroje na experimenty ?
To Alll: Mas pravdu,prvykrat som ho spravil, a mojou lenivostou som si ho aj znicil. Potreboval som nieco privarit a neciahli mi zvaracie kable -cca 5cm.som ptreboval potiahnut ten invertor aby som to zvaril.-Samozrejme somar lenivy som ho potiahol za kable a invertor sa prevratil nabok-odvtedy nesiel a vyhadzoval pretazenie. Obojstranna a lakovana doska smt technika a prekovky cez dosku -to vsetko mohli nasledkom padu povolit. Bohuzial nedopatral som sa zavady,a aj ked sa atishajn ponukol ze sa mi na to pozre (DAKUJEM atishajn) zhodnotil som situaciu tak, ze silovu cast necham na povodnej doske a riadiacu cast vyrobim extra.
To atishajn: Hadam mi nazaciatok staci merak,osciloskop,generator,a citac.
Hlavně si 100% ověř , zda nepopraskaly ferity . Bez tohoto ověření nemá další činnost opodstatnění .
padol len nabok,co si odniesla na 100 percent doska,alebo smd suciastky.
Feritom nieje nic,trafo aj tlmivka su fixovane v plastovom obale.
No SMD díly jsou přilepené a ještě připájené a mají minimální hmotnost . Ale jak si investor přeje . Já sám raději třikrát měřím , než se do něčeho pustím .
Pre jogi24:
skus premostit tepelne ochrany
alebo ich odpojit
jogi a co je to za vyrobcu toho invertora ? :-)) inak musia vydrzat aj pad za jazdy 50cm ...
Je to migatronic.
Cely problem bol ten,ze sa ku koncu sam ani nerozbehol(SG3525) . Dokazal som ho rozkmitat pripojenim hrotu na jeden pin IO a vtedy daval dobre napetie cca 85V ale pri pokuse o zvar hodil pretazenie a zas sa nerozbehol.
Doska je uz v zalostnóm stave,tak som ho pochoval.
Stránky: 1