SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Uz davnejsie vlastnim zvaracie trafo 160A, do ktoreho som neskor zabudoval usmernovac, malu tlmivku a ventilator. Slape to dobre, ale pri nastaveni malych prudov uz tazko chyta obluk. Kedze zvaram hlavne drobne veci, tak som si zadovazil aj maly invertor do 80A. Pytam sa, mozem tieto dva zvaracky zapojit paralelne, aby sa chovali ako jedna s prudom do 240A? Hlavne sa mi jedna o to aby mi neodisiel ten invertor.
Teda já jsem laik a domácí bastlíř., ale co s tím chcete vařit. To je tak na 6 elektrodu nebo ne? traverzy a kolejnice upalovat je k cenám elektrod dost drahé. osobně bych ten invertor neriskoval, i když teoreticky to možná i bude nevím. Tam je dost faktorůkteré to mohou ovlivnit a invertor zničit. V určitém okamžiku jsou klasické diody v závěrném směru otevřené, pokud se nejedná o rychlé shotkyho diody. To by mohlo vést invertor do zkratu. Třeba se jen bude přetěžovat a tepelná a proudová ochrana to ohlídá. nevím jak by se s tím vyrovnávala elektronika na řízení oblouku, pokud to nějakou má. Pořád ale nechápu, co s tím chcete vařit. radím opatrnost.
Zatial sa nechystam na nic konkretne, ale co keby, niekedy v buducnosti.
Teorie je sice hezká věc, ale.... To se chce nebát a zkusit to. "Šotkyho" usměrňovač do 80A invertorku zas tak drahej nebude
Jinak mi taky není jasný co pak s tím. 240A je opravdu na eldu 6,3mm a třeba Esab už je běžně nedělá. Možná tak na drážkování uhlíkovkou by se to dalo využít, ale to je zase dost málo.
Já bych se na to vykašlal. Určitě nebudou mít stejné výstupní napětí a tak poteče proud mezi nimi. Na 95% to invertor nevydrží a odejde ;-)
Medzi nimi urcite prud nepotecie, nakolko obe maju na vystupe usmernovac, ktory to nedovoli. Skor sa obavam nejakych napatovych spiciek pri chytani obluka.
melo by to fungovat zkus to
Stránky: 1