SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Nemáte někdo manuál k Einhell SGA 175 turbo? Nikde na netu jsem ho nenašel.
oharekpavel napsal(a):
Nemáte někdo manuál k Einhell SGA 175 turbo? Nikde na netu jsem ho nenašel.
ten bude stejny jako k EINHELL BT-GW 170.. celkem strohy...
Já ji koupil na aukru a ještě ji nemám doma. Podle fotografie má o jeden potenciometr navíc. Pokud jsem to správně pochopil, jde o regulaci pulzního režimu o kterém toho moc nevím. Chtěl jsem si ho proto přečíst. Můžete mi případně dát typ na odkaz nebo článek, kde se něco bližšího dozvím?
Dobrý den,
tak Vám tady všichni držíme palce, aby Vaše spokojenost byla co možná největší.
Měl jste si zde nejdříve přečíst to množství různých příspěvků, jak jsou mnozí se značkou EINHEL spokojeni. Někteří byli tak spokojeni, že dokonce předělali komplet vnitřní zapojení, vyměnili transformátor ap.. Řada je SGA xx, zvláště starší modely, to je skutečně zážitek. Na to Slovan nemá co říci.
Tak ještě jednou: " ...všechny čtyři...!" a napište díky.
S pozdravem Zdeště
Snad se s ní nějak poperu. Kdysi jsem vařil s einhellkou 140. Pravda je to dvacet let, ale byla fajn. zvládli jsme s ní kompletně vyvařit tři auta. A nebylo to žádný šolichání. Na mým "veteránu" Mercedes 115 jsme vyměnili skoro čtvrtinu auta. Odmakali jsme na něm skoro 1000hodin hokny.
To samozřejmně neznamená, že jsem teď nekoupil drek ale momentálně na dražší stroj nezbývají korunky. Snad to s kolchoznickou tolerancí vzhledu trochu vařit bude. :-)
Dobrý den,
snad ano, já jen ,že tu stále řešíme dokola ty nejlacinější z nejlacinějších zařízení.
Nevím co jste za ni dal, ale mám v nabídce např. Compact 218/ETP/ po opravě za
10 000,--Kč, hořák 3m, R-V Ar v ceně. Záruka 12měsíců. To zařízení nemá chybu.
Samozřejmě respektuji, že karosáři mají specifické nároky na rozdíl od profi svářečů.
S pozdravem Zdeště
zdeště napsal(a):
Dobrý den,
snad ano, já jen ,že tu stále řešíme dokola ty nejlacinější z nejlacinějších zařízení.
Nevím co jste za ni dal, ale mám v nabídce např. Compact 218/ETP/ po opravě za
10 000,--Kč, hořák 3m, R-V Ar v ceně. Záruka 12měsíců. To zařízení nemá chybu.
Samozřejmě respektuji, že karosáři mají specifické nároky na rozdíl od profi svářečů.
S pozdravem Zdeště
To je cena koncová vč. DPH a Podavače?
Je to starší červená řada koupená na Aukru. http://aukro.cz/show_item.php?item=1215819496
Bohužel jsem dostal typ na tohle Vaše fórum příliš pozdě. Teď se už můžu jenom modlit aby jela. Nemám na ni žádné velké nároky. Na silnější matroš mám invertor MMA/TIG Omicron Gama 1900 HF. Zatím ještě nemám doma argon ale mám slíbený přepuštění do 10ti-litrové flajdy na 150 atm. Budu se s tím učit od nuly ale už se na to moc těším. Nemám na nic papíry a taky mě nic z toho neživí ale mám švajc, ten invertor a teď snad i (možná trochu funkční ????) céóčko. Kdybych na tohle fórum narazil dřív asi bych koupil funglovku. Hodně dlouho jsem váhal. Původně jsem si myslel, že půjde upravit ten invertor po doplnění podavače a regulace na CO-čko. Včera jsem seděl u tohoto fóra do jedné do noci a tak už vím, že byto ani nešlo.
Z toho co jsem si tady stihl přečíst sice mám určitou představu ale musím říct, že pro nově příchozího to moc přehledný není. Spoustu témat se opakuje a spoustu věcí, které mě zajímají jsem tady vůbec nenašel. (Tím nechci ani náhodou tvrdit, že to tady není). Možná by to chtělo poskládat z příspěvků nějakou abecedu pro začátečníky. Určitě se na tuto stránku budu vracet a louskat příspěvky chytrejch koumáků, kterých je tu rozhodně dost.
tahle červená řada je přeci jen trochu lepší než ty nové BT-GW. Už jen ten podavač na fotce je o něčem jiném než ty v řadě BT-GW! Na fotkách posílám trafo z řady BT-GW po roce provozu...
prezident napsal(a):
tahle červená řada je přeci jen trochu lepší než ty nové BT-GW. Už jen ten podavač na fotce je o něčem jiném než ty v řadě BT-GW! Na fotkách posílám trafo z řady BT-GW po roce provozu...
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 01104u.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 01103u.jpg
dobry škvarek to primarni vinití ja jsem mel seškvařenu i tlumivku jak dostala svřečka do těla v tech svařečkach řady BT-GW je ventilator jen takova nahražka takovy maly uhrčeny šmejd misto nej sem tam namontoval pořadnej ventilator sunon 12'' aby tlačil vzduch pekne zezadu do předu tedkom už trafo omicron stíha v pohode.. misto trafa einhel jsem použil tohle trafo:http://www.gamasvar.cz/1975-trafa-a-tlumivky/25546-trafo-svareci-165a-1f-/ a tlumivka je domaci vyroby jadro tlumivky je použito z pouliční vybojky 400W navinuto medenym paskem 27 zavity podobmeho pruřezu jako je na tlumivce einhell, ale na tlumivce einhel je jenom 18 zavitu vinitych Hlinikem na prudko jako ručne po domacku a ne strojově..._chaoz mezi zavity jak u trafa tak na tlumivce..
Editoval alll (14-09-2010 22:30:14)
Doufám, že mě tohle nepotká. Zárověň jsem rád, za tuto debatu. Hned jak to přivezu skouknu ventilátor a případně vyměním za výkonější a taky zvážím případnou instalaci "šablon" pro účinější obtok vzduchu.
oharekpavel napsal(a):
Doufám, že mě tohle nepotká. Zárověň jsem rád, za tuto debatu. Hned jak to přivezu skouknu ventilátor a případně vyměním za výkonější a taky zvážím případnou instalaci "šablon" pro účinější obtok vzduchu.
ventilator doporučuji tento:http://www.gamasvar.cz/2300-ventilatory/6409-ventilator-dp200a-sunnon/ sam jsem ho použil do meho stroje ventilator musí vduch do svařečky foukat..
22W se mě nezdá moc. Podívám se, snad mám doma výkonější. Pohledám a uvidím. Ale děkuji za typ. Uvidím jak je to s rozměrem.
A hlavně - třeba tam ve fabrice dali nejakej supervýkonej a nebude to potřeba :-)
Asi néé, že.
V GME ho mají o 50 Kč levnější: http://www.gme.cz/cz/dp200a-2123xbl-p625-024.html
a hlavně lze koupit i větráky s větším výkonem. Např. kamarádovi jsem do hobby MIG/MAGu montoval tohle: http://www.gme.cz/cz/a2175-hbt-tc-p625-070.html
Sice hlučné skoro jako WLSP315 :-) Ale ještě ji nepřehřál.
Druhá věc je směr foukání vzduchu ... Vedou se o tom dlouhodobé debaty v odborných kruzích (tzn. mezi konstruktéry výkonové elektroniky) a poslední cca dva roky převažuje názor opačný - horký vzduch "odsávat" ven ze skříně. Odduvodnění je takové, že ventilátor, který fouká dovnitř, do skříně, pouze lokálně ochlazuje místo kde je umístěný a víří hroký vzduch uvnitř. Kdežto ventilátor, který fouká ven, tak odsává horrký vzduch ven a za předpokladu správně navržené skříně (otvory ve správném místě pláště) zajišťuje lepší cirkulaci chladného vzduchu a jeho rozvedení uvnitř skříně.
Martin napsal(a):
V GME ho mají o 50 Kč levnější: http://www.gme.cz/cz/dp200a-2123xbl-p625-024.html
a hlavně lze koupit i větráky s větším výkonem. Např. kamarádovi jsem do hobby MIG/MAGu montoval tohle: http://www.gme.cz/cz/a2175-hbt-tc-p625-070.html
Sice hlučné skoro jako WLSP315 :-) Ale ještě ji nepřehřál.
Druhá věc je směr foukání vzduchu ... Vedou se o tom dlouhodobé debaty v odborných kruzích (tzn. mezi konstruktéry výkonové elektroniky) a poslední cca dva roky převažuje názor opačný - horký vzduch "odsávat" ven ze skříně. Odduvodnění je takové, že ventilátor, který fouká dovnitř, do skříně, pouze lokálně ochlazuje místo kde je umístěný a víří hroký vzduch uvnitř. Kdežto ventilátor, který fouká ven, tak odsává horrký vzduch ven a za předpokladu správně navržené skříně (otvory ve správném místě pláště) zajišťuje lepší cirkulaci chladného vzduchu a jeho rozvedení uvnitř skříně.
ja jsem dal do einhelu ten co jsem uvedl, fouka studeny vzduch do vnitř skříne předek skříne jsem použil tento a předek svařečky jsem udelal perforaci mřížku aby teply vzduch vychazel ven předkem když byl ventilator opačne tak se předkem svařečky dostaval dosvařečky bordel z broušení jinak je trafo chlazeno vyborně a na usmernovači omicron je uz z vyroby namontovan termostal a ten nevypl ani ovladací trafo posuvu ...
Díky chlapi. Uvidím v pondělí až to dovezu co se s tím dá dělat. Škoda, že se neozval někdo kdo tuhle mašinku má doma. Zajímalo by mě jak je spokojenej a jestli ji případně nějak musel vylepšovat. Dneska jsem tady pročetl hromadu článků, tak to musím trochu vtřebat. Dobrou noc a ještě jednou děkuji.
Ahoj, rád bych se zeptal, jestli se dá do Einhellu SGA 170 turbo někde sehnat jako ND trafo a tlumivka. Dostal jsem zadarmo tuhle mašinku s tím, že ji původní majitel odstavil, protože se mu z ní zahulilo a pak už nevařila. Po prvním ohledání je problém u tlumivky, která má na sobě z vršku posazenou tepelnou ochranu, která evidentně nezabrala. V místě, kde je namontovaná odkápnul kus plastové kostřičky a roztekl se po závitech, proto ten smrad. Ale nejdřím musím celou svářečku rozebrat a zjistit, co vše je špatné.
Editoval sasos (29-03-2015 21:42:37)
Dobrý den, novou asi ne, jedině že by jste sehnal někde nefunkční svářečku a z toho to vymontoval. Nebo sehnat nějaké vhodné jádro ze starého trafa nebo tlumivky a navinout.
Editoval varok (30-03-2015 09:06:20)