SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Chlapi mám prosbu.
Jedná se o o prasklé proti závaží z vysokozdvižného vozíku o hmotnosti 670kg a rozměrech asi 1m krát 0,5m a největší síle asi 12cm.
Je po celé délce prasklé a teď co s tím.Zavařit,zalepit a nebo vyhodit.
Material je to konkrétně šedá litina.
litina napsal(a):
Chlapi mám prosbu.
Jedná se o o prasklé proti závaží z vysokozdvižného vozíku o hmotnosti 670kg a rozměrech asi 1m krát 0,5m a největší síle asi 12cm.
Je po celé délce prasklé a teď co s tím.Zavařit,zalepit a nebo vyhodit.
Material je to konkrétně šedá litina.
řeklbych svařit elektrodama na litinu tak zvanyma nikelitkama.
No tak to budou kilometry sváru, to se snad ani nevyplatí svařovat. Někdo se učil ještěrkařit a splet si zpátečku?
Nevim v jakem mistě je to praskle, ale nebylo by lepší tam podel praskliny po obou stranach navrtat díry, vyřezat závity a z plechu udělat svlaky?? Myslim že naka 12ka pevnostní šroub by To skousl. Případně to s tim svařovánim skombinovat? Nebo mě napadá tam navrtat díry na čepy proti sobě v te prasklině a slepit to... ale v lepení se nevyznam:D
Já mám pocit, že kolem toho závaží bývá nějaké místo. Takže já bych navrhoval obyčejnou pásovinu, ohnout do dvou půlopásání, na koncích přivařit přizpůsobení na šroub a matku a takhle na několika místech to těmi pásy a šrouby stáhnout tu prasklinu v závaží na těsno. Lom bývá nepravidelný a tak by ty prasklé kusy měly na sobě držet.
Je tady ale ještě jedna věc, jak moc je to závaží na VZV vozíku důležité pro bezpečnost provozu ? Je tady legální možnost opravit to závaží nějakým necertifikovaným způsobem a "necertifikovaným" pracovníkem mimo značkovou opravnu?
V nejhorším pro tu pásovinu vyfrézovat drážku , což by v litině neměl být problém . Pokud to máš ale jako svářeč na kšeft , tak bych to asi nebral .