SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
robert11 napsal(a):
bobobo napsal(a):
Roberte i já , kupovat se mi nechce . Nejvíc mne naštve , když ustřihnu a obal odpadne dál . Dokonce si špačky schovám , na heftování jsou lepší , jak celé elektrody .
mám po ruce stejně vždy brusku a stou to řízneš bez problému a ani obal moc neodpadává
Ja elektrody dovařuji temeř až dokonce pokud to jde..
na staré elektrody pozor: mě ležely zbytky pixly bazických 2 a 2,5 ESAB na polici v nevytápěné garage pár let: od podzima do jara tam bylo dost vlhko (horší neošetřené železo tam běžně rezne).
1. rok: (po první zimě): v pohodě, hořely i nesušené; pečené po (3 hoďky v peci) chytaly + hořely báječně.
2. rok: totéž.
3. rok: stále v pohodě - pokud se chovaly jinak, nevšiml jsem si toho.
8. rok: (letos: pár let nebyly sušené - asi byly trvale polo-vlhké až vlhké) - kartonová pixla se stopami průsaku minerálů (?solí), karton lehce rozmáčený, elektrody měly hmotu šedou, na povrchu ale nějaký bílý výluh; po pečení (3hoďky na max. plyn) se z výluhu stal takový prach - polozapečný, polovolný - ale zůstával na rukách, byl nepříjemný na hmat. Zda je někde uvnitř drát zrezlý jsem nekontroloval, ale na koncích ani když se ulomil, nebyly po rzi ani stopy.
Oblouk zoufalost: jako bych zkoušel škrtat s holými dráty, oblouk nedržel, všechny šly jen škrtat; pokud se zapálil oblouk, umřel do <2sec; po >20 elektrodách jsem našel jedinou, se kterou bylo možné udělat aspoň pár centimetrů housenky.
Putovaly do popelnice. Takže nyní hledám hermetický obal na elektrody + prodejce modré skalice (po vyžíhání vysává vodu z okolí); mezitím budu kupovat jen kolik aktuálně spotřebuju - žádné zásoby na "co kdyby"
teď co je lepší - rezatý elektrody a čistý materiál, nebo nové elektrody a vařit s nimi do bordelu??
http://www.rulik.cz/index.php?akce=humory
(Příspěvek berte pro odlehčení, bylo to zkoušeno kvůli jednomu, co tvrdil, že se FOXkama do rezatýho ani neuprdne, zatímco E-B 121 v pohodě.)
Editoval PetrZ (03-11-2010 11:05:10)