SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
ahoj, potřebuju pomoc s koupí novýho céóčka, cca do 10 tis, min 130A, aby byla spolehlivá, s ventilátorem, převážně na autoklempířinu, koukal jsem po Güde Mig 155/6W CO2 a Einhell BT-GW 170, co myslíte, nebo navrhněte jinou, díky
Jendaj napsal(a):
ahoj, potřebuju pomoc s koupí novýho céóčka, cca do 10 tis, min 130A, aby byla spolehlivá, s ventilátorem, převážně na autoklempířinu, koukal jsem po Güde Mig 155/6W CO2 a Einhell BT-GW 170, co myslíte, nebo navrhněte jinou, díky
tahle bude provas tak akorat a spolehliva http://www.alfin-trading.cz/telwin/svar … 95-mig-mag zbyde ješte na hasičak plny co2 ten seženete u firmy co opravuje hasíci techniku a hasičak vam i naplní co2.
Odkud jste? Jestli někde od ostravy, nebo brna tak se zkuste zeptat ve f. Chobola nebo Svarmetal. Já koupil tu, která je v odkazu od Alla za 10 000,- i s plnou láhví CO2. Ta svářečka je na karosařinu parádní. JEN POZOR, DRÁT JE POŘÁD POD PROUDEM! Já ji mám, svařovací parametry super, ale musím si dodělat spínání trafa. Jestli budete brát od Telwinu, zkuste se raději zeptat v obchodě, která už rovnou spíná trafo originál.
nn, bydlim kus vod Berouna a Brno je trochu z ruky. ale myslim že by mi nevadilo že je drát pod proudem furt
Jendaj napsal(a):
nn, bydlim kus vod Berouna a Brno je trochu z ruky. ale myslim že by mi nevadilo že je drát pod proudem furt
vyší modely by nemely mit drat porad pod proudem..
a ta z toho vodkazu má drát pořád pod proudem nebo ne?
Jendaj napsal(a):
Hochu myslím si,že až by sis několikrát denně nablikal do očí,tak by ti ten drát pod proudem začal ale hodně vadit.Obzvláště,jestli chceš svařovat plechařinu na autě.To potřebuješ dosti přesný začátek housenky a když ti prskne do očí,tak chvilku nevidíš vůbec nic.Třeba ušetříš pár korun,ale já ti garantuji,že po týdnu svařování budeš na sebe pěkně naštvaný.Jole.
zkus tuhle měl jsem ji a super: http://www.svareciagregaty.cz/agrega-ty … d_143.html
Jendaj napsal(a):
a ta z toho vodkazu má drát pořád pod proudem nebo ne?
musite se zeptat prodejce.
Nemá drát stále pod proudem. Proud, posuv a plyn jde až po stisknutí spínače na pistoli
Já se budu hádat. Má drát stále pod prodem. Mám tu samou v garáži. Tlačítkem na pistoli se spíná jen mechanický ventil plynu a posuv drátu. Trafo je stále pod proudem. Na některé věci to nevadí, ale na tu karosařinu je lepší, když je drát pod proudem až po zmáčknutí tlačítka. Proto si už vymýšlím nějaký malý obvod na spínání trafa. Ale jinak je svářečka co se týče svařování výborná. Oblouk hoří docela stabilně a regulace posuvu je OPRAVDU PLYNYLÁ REGULACE!
mám už třetí model měl jsem Mig 170,170L a nyní mám 193 a žádný nemá drát stále pod proudem, myslím značku ISKRAVAR!
MartinW napsal(a):
mám už třetí model měl jsem Mig 170,170L a nyní mám 193 a žádný nemá drát stále pod proudem, myslím značku ISKRAVAR!
chce to trosku lepší stroj:http://www.svarbazar.cz/svarakce/akce/migo_all.pdf stoji to nejakej peniz na vic, ale bude to bez problemu migo 165 jsem sichtel koupit sam, nakonec mam doma postupne predelavany stroj einhell BT-GW 170/OMNI 165 V KASTLI EINHELL..
MartinW napsal(a):
ZNAČKA ISKRAVAR JE TAKY DOBRA PARAMETROVE I konstrugčne , ale servis zas neni az tak moc dostupny jako u jinych značek ikdyž tyhle stroje se moc nekazí..
j ten ISKRAVAR vypadá docela dobře
MartinW: se omlouvám, já myslel tu svářečku Bimax 4.195 z prvního odkazu.
Neshání někdo WTS-400, je s kabely, funkční ČKD.Mám ji z pozůstalosti a nevyužiji ji, kdyby jste měl někdo zájem napište na email.Na ceně se dohodneme.
Vážně to chce lepší zdroj! A i s odnímatelným hořákem. Takový hračky z BauBau-landů se hodí leda dětem na hraní (samozřejmě bez přívodní šňůry, aby si neublížily) A za 10000 se už dá něco koupit, jen se to chce trochu ohánět.
Chce to alespoň:
-9 regulačních stupňů (plus-mínus 2)
-plynulá regulace posuvu drátu (žádný tlačítka)
-napájení raději na 3x400V
-pořádnej podavač (kladky železné s ložisky a motor jako ze stěračů s kovovou převodovkou)
-sundavací hořák (radši binzel a origo)
-adaptér na košovou cívku
-trn s brzdou
-stykač na trafo
ostatní věci jako 2 drážky na kladce, nebo další takový blbosti považuji za diskutabilně zbytečné.
Jak bylo napsáno, za 10 000,- kč už se dá sehnat něco lepšího. Raději ale více peněz, než méně.
Hořák přes eurokoncovku je výhodou, ale není nutný.
Svářečka na 3x400V je lepší, ale i některé na 230V svařují pěkně. Záleží na co ji člověk potřebuje.
Stykač na trafo je lepší, já ho nemám a je to hrozná nevýhoda.
Plynulá regulace je nej, ty levné sračky s regulací přes různé kolébkové přepínače je na dvě věci.
a můžete mi sem hodit nějakej odkaz?
Jendaj napsal(a):
a můžete mi sem hodit nějakej odkaz?
http://www.jk-weld.cz/migo/index.html tahle.. mate na vyber z 3 F stroju nebo 1F MIGO jeto svařečka omni v jinem kabate _jina barva jinak jeto stejne skrin i vnitrnosti omni migo 165 je vyborna zeptejte se diskovery ten vam to potvrdi sam si 1F masinu stavel.
Editoval alll (03-08-2010 08:44:11)
alofok napsal(a):
http://www.aukro.cz/item1162756247_svarecka_co_2.html a co tahle?
ani ty americke bester od linkolnu nejsou špatne v polsku se hodne rozmohly jako lepší hoby stroje...
alofok napsal(a):
http://www.aukro.cz/item1162756247_svarecka_co_2.html a co tahle?
Chceš přihodit Jendaji ??
a nebo.... chceš li novou do 10.. okoukni toto
CO2 svářečka do 10tis
Editoval gondis (03-08-2010 15:26:48)
gondis .. to vyzera dobre .. aj luxusne ovladanie ... bodovanie, vylev dratu atd atd .. skoda ze u nas stoji cca 15000SKK cize +- 500€
na pocudovanie v danej cenovej kategorii ma vykon na rozdavanie .. az je to divne, jak to mohli spravit ..