SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Tady je fotka kde je vidět dole vlevo v rohu místo kde chybí kondenzátor:
http://yfrog.com/j4imag0081zj
Karel tak je tam kondik pridany 680u/400V . G1900D ma 3+3 30N60 a 2+3 STTH6002 . Tie masiny nepredavam , aj ked to chcu ... Taky vykon uz radsej na trifazovy ... Aj ked to nema vydrz na 190A /25%. To uz preto nechcem ponukat , kazdy iny predlzovak pouzije ... doma to este zo zasuvky da tych 130A , aj viach ked zakaznik byva blizsie obecnemu trafaku ... pouzije sa oranzovy predlzovat 3G1.5 / 25m z baumax ktory kupi neznalec , lebo chce usetrit , a uz to problem a staznosti , ze to lepi . a co vraj je to za zvaracku co uz lepi predlzovakom ... a to iba G15xx a uz nehovorim tu tvoju vykonnu 1900... Tak na tej je aj ine pripojenie do zasuvky ako bezna 16A...
to karel: tady se nevyplatí myslet, ale bylo by lepší vědět, jinak to odpálíš, jak jsem už psal, volil bych upgrade na g1500 z několika dříve popsaných důvodů, pokud má atishajn pravdu, tak budeš muset doregulovat proud na výk. desce a pokud budeš posilovat tranzistory, nezapomeň osadit odpory do gatu tranzistoru, jinak bude řízenej výbuch, kterej se spustí hlavním vypínačem
bude to fungovat , len ako dlhodobo ... potrebujes igbt jednej vyrobnej serie , 3+3 vymenit a doplnit rezistor 15R . tak z masiny ty vystanu 2+2 ... ked chapes o com hovorim ...
itishajn ak potrebuješ igbt FMG2G100US60 mam, nepotrebujem.som SA.
itishajn mám prosbu ohledně toho schématu,byl by jsi prosím ochotný poslat mi jej na mail?A ohledně těch igbt...když se někomu na invertoru jedna odpálí,tak v servisu mu mění všechny aby byly z jedné výrobní série?
Chybajuce polovodice treba doplnit ... len najlepsie jednej vyrobnej serie .
Karel28. igbt su paralelne , a ked odide jeden co do skratu tak uz idu a ostatne igbt do kremikoveho neba . Je to najlepsie nechat na servis alebo skusenych odbornikov . Tu vykonovu dosku KTC 1900L DIG , kupis za 4000kc . A je original nastavena , vymenit ju staci a este procesor na paneli a uz ju mas . Tu staru KTC1500 ponukni niekomu na nete alebo tu vo fore ... nova ktc1500 stoji 3600kc
atishajn,žádná reakce na mou prosbu o schéma?To nevadí,já do toho vrtat nebudu a nechám to tak jak to je raději.Jinak pro všechny kdo by měli zájem,tak je teď v akci u Omicronu Gama 1300D za 5000,-!!Mají ji v oddělení bazar,je to nová svářečka s půlroční zárukou a je fakt super,takže pokud se na vás ještě dostane tak neváhejte.Svařuje to skoro samo...
Karel ta zvarecka nezvazuje samo , treba mat cit v rukach ... schemu neposlem , neverim nikomu . a nechcem sankcie od omicronu . Poradim a pomozem ...
Editoval atishajn (25-07-2010 11:57:01)
Nevím jaký je k tomu potřeba cit,ale moje žena která nikdy nic nesvařovala a nikdy neměla žádnou svářečku v ruce s touto Gamou svařovala jak divá a během chvilky:-)A já můžu srovnávat s bautrafem a invertorem značky kterou už si nepamatuju a je to nesrovnatelné!Svařuje dokonale jak triodyna na 380V,ale ta vážila nějakou tunu:-)
Je to dobrý stroj, přesto s rotační svářečkou bych gamu digitál nesrovnával, na tu nemá a zapálit elektrodu ještě neznamená svařit dobře kov, ale žádný učený z nebe nespad
Jasný...já to myslel obrazně.Zapálení oblouku je ještě jednodušší jak u triodyny,ale 380 je prostě 380 to je jasný a dvoufázový invertor nesvaří to co třífazový stroj.
karel , jak si pokrocil prestavbou tej gamy na vykonnejsiu ?
atishajn,já jsem se na to vykašlal a raději jsem to nechal tak jak to je:-)
karel no skoda , ked si tak chcel a zohnal procesor ... a nedotiahol do konca . :-) nie je to jednoduche
zvláště když není schéma zapojení a není jistota funkčnosti když se vymění diody že?:-)
istota je tam , len musis mat doma suciastkovu zakladnu . a kvoli prestavbe jednej gamy sa to nevyplati ...
Stránky: 1 2