SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zruseny tema .
Editoval atishajn (19-12-2014 19:02:04)
Ja mam MASTER 1500 TIG,kde je polomost a ide super.Postaveny mam dvojcinny s plnym mostom na MAG.
Ten robeny slape na 60 kHz,je tam toroid o priemere 100 mm.
Mam vyrobeny dvojcinny plny most v primari,sekundar s vyvedenym stredom pri frekvencii 60 kHz navinute na toroide priemeru 100 mm.
19,5 z / 2 x 5 z.
Je to presne ferit toroid R100 AL 5500 nH N30.Je treba 2 kusy na seba,aby bol dostatocny prierez.
B64290-A84-X830 pozri na www.soselectronic.sk
Dvojcinny je dvojcinny.Napr. Kemppi ma na vystupe iba vzduchovu tlmivku.K tomu froniusu-aj ked je tam na vystupe nasobic,tak je tam vzduchova tlmivka a malinka feritova.
Další stavitel invertoru?
Souhlasím, hi-tech stroje mají plný most a kvalita oblouku je o dost lepší a oblouk je stabilnější, ale je to podpořeno lepší zpětnou vazbou (bočník nebo hall) a propracovaným řízením, jako třeba rezonanční inteligence (fronius).
jaro-kutil napsal(a):
Dvojcinny je dvojcinny.Napr. Kemppi ma na vystupe iba vzduchovu tlmivku.K tomu froniusu-aj ked je tam na vystupe nasobic,tak je tam vzduchova tlmivka a malinka feritova.
Má Kemppi Minarc150 dvojčinný plný most? Na akej frekvencii ide?
Editoval H150 (07-07-2010 23:28:01)
Podle ceny bude kemppi plný most a frekvence je kolem 60khz, někde víc, někde míň
V impulznych zdrojoch sa nevyznám vôbec , preto sa pýtam skúsených : Je môžné použiť viac jadier zo zdroja z farebného televízora tesla C416 ?
Alebo je to nevhodná hmota?
Je tam celkovo dosť veľke jadro a tie televízory sa váľajú všade .
Editoval m.evil (08-07-2010 21:30:29)
antishajn: můžeš si vybrat, co je pro tebe lepší, fronius tp1400 nejspíš tenkrát závodil s konkurencí a hmotností a místo tlumivky použil zdvojovač napětí, který dává kolem 90v. Ty feritové kroužky toho moc nevytlumí.
Pwm a celá logika řízení pojedou z altery, ucxxx budou jen budiče.
atishajn : vedel by si mi povedať koľko závitov a akého drôtu treba na zhotovenie toho trafa z dvoch C416?
Lepšie povedané:ako to vypočítam?
Toto by som chcel postaviť :
http://nexor.electrik.org/svarka/barmal … /shema.gif
42Khz som vybral preto , lebo si prečítal na akej frekvencii beži danykova zváračka.
Tiež ma stare jadra(spraviť nejakého kríženca rus vs danyk ).
Alebo poraď nejake jádro predávané v dnešnej dobe , aby nebolo drahé aby bolo ľahko dostupné.
Napr. niečo z www.sos.sk
Diky
m.evil napsal(a):
Toto by som chcel postaviť :
http://nexor.electrik.org/svarka/barmal … /shema.gif
42Khz som vybral preto , lebo si prečítal na akej frekvencii beži danykova zváračka.
To je docela zajímavé schéma, integrovaný obvod pro jednočinný zdroj upravený jako dvojčinný....
Vypadá to, že to je sériově vyráběná svářečka, protože je tam taky kontakt na zámek svářečky.
A koľko stoji take jadro?
asi ostanem pri C416 ,akurát to budem musieť navinuť medenym pásikom,aby to tam vošlo...
Maš na mysli to E71?
To nebude fungovať.
Už som sa raz o tom bavil na www.elektroworld.info
Tie jadra su stavane na takych 15Khz
nemaš náhodou ICQ?
Je to lepšie ako sa tu vykecávať na par strán na fore
Moje ICQ číslo je 282569402
škoda no , tak to môžeme písať rovno tu ....
Hej videl ,ale zas nemôžeš veriť všetkému čo je na obrázku ...
Pôvodne som chcel usmerňovač ku klasickému trafu (mam ho dokonca postavený) , ale zaujala ma stavba amatérskych invertorov
Editoval m.evil (25-07-2010 12:49:52)
atishajn : Prešla nejaka doba ,ale nejako som sa k tej stavbe invertora nedostal.
Teraz mam viac času ,vedel by si my poradiť presny typ jadra ,ake je potrebné na zhotovonie výkonového trafa pre zváraci invertor?
Čítal som niekde že E71 hmota 3C90 ,ale nikde to jadro nemaju(vypredané).
Dala by sa použiť nejaka náhrada , ktorá je na trhu dostupná?
Pre začiatok by som chcel niečo jednoduche , ale aby to dalo až 160A
Koľko investovať? Chcel by som niečo jednoduche , čo by veľa nestalo...