SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, mám asi dva roky Weldmig 150, konečně jsem ji vybalil a mám problém s podavačem drát.
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti. Kladka se točí, ale drát se neposouvá....
Díky Karel
No příčin může být několik.Sice stroj Weldmig neznám,ale podle toho jak je to popsáno je buď nasazená kladka neodpovídající drátu (velikostí drážky,nebo jejím profilem-na plný drát se užívá drážka s V profilem na kladce označené průměrem drátu),případně může být moc dotažený brzdící šroub cívky a málo přitažená přítlačná kladka v podavači,"kona" může být taky v bowdenu hořáku někde hned na kraji u podavače kdy se drát svou tuhostí ještě nezačne ohýbat a sukovat ovšem opět za předpokladu že je kladka málo utažená.Nebo může být drát nějaká divočina.Závadu v elektrice bych hledal až po eliminaci těchto mechanických faktorů.Hodně štěstí L
Editoval Ládes (04-07-2010 09:27:40)
skuste prekuknut bovden ,alebo mozno ci vam drot nezahorel do prevlaku
hyler napsal(a):
Ahoj, mám asi dva roky Weldmig 150, konečně jsem ji vybalil a mám problém s podavačem drát.
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti. Kladka se točí, ale drát se neposouvá....
Díky Karel
http://www.mall.cz/svarecky-invertory/p … eldmig-150 jestli jeto tenhle stroj tak potež bůch.. ješte horší stroje než gude a einhell... stačí si na uvedene strance přečíst komentáře...
Pokud je to opravdu ona pak je na místě jediná rada:"Pryč s tím".Místo toho bych kouknul na netu po starším prověřeném stroji(OMI,Alfain,Kuhtreiber)-předpokládám že to nemá stát moc.
Dobrý den,
já bych tak skeptický nebyl, je určitě složité takto Vám poradit, ale pokud se kladka točí potom skutečně je třeba v klidu se podívat zda není drát mimo kladku nebo přítlak kladky zda je dostatečný, může se stát, že bowden, který vede drát se malinko vysunul zpět ke kladkám a nadzvedl přítlačnou kladku.
Drát ve špičce může být tzv. přilepený zvláště, když jste se pokusil svářet a drát uhořel bez podávání. Tak se nevzdávejte a zase napište jak to sváří. Děkuji.
Zdeště
P.S. kolegové to tak zle nemysleli
Já to nemaslel vůbec zle.Měl jsem před pár lety něco takového půjčené z půjčovny na opravu kastle chudiny staré Škodárny a byl to děs i Gude a Einhell proti tomu vaří "božsky",ale třeba to byla jen chyba konkrétního stroje nebo mých malých zkušeností s vypůjčeným typem stroje.
Něco podobného má jeden chlápek vedle v garáži. Něco z Globusu, jmenuje se to Matrix 100. Když ho vidím s tím svařovat, tak se musím otočit a jít pryč. Takové střílení a prskání se nedá nazvat svařováním. Nechci se nikoho dotknout, já mám taky jednu z levnějších svářeček, ale tady obzvlášť platí pravidlo, šetřit se nevyplácí. Já jsem taky uvažoval o co nejlevnější svářečce, ale pak jsem vzal o pár korun dražší od Telwinu a nemůžu si stěžovat.