SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
vladdo: Tam nejde ani tak o jiný materiál láhve, ale o čistotu, hlavně uvnitř. Jak psal p. Famater, kyslík je nebezpečnější a nesmí přijít do kontaktu s mastnotou. CO2 a jiné plyny nejsou výbušné, tak se čistota v láhvi nějak extrémně neřeší. Jen asi u čistého Argonu, ale tam ne kvůli výbuchu ale kvůli problémům se svařováním nerezi a hliníku.
Když to zde čtu, tak k věci bych dodal, že zde v US prodávají skutečný mini autogen, tj acetylen/kyslík, který funguje se vším všudy, tedy i se servisem a výměnou bomb ve welding shoppech. Dám sem tu nejlevnější verzi. Mám takovou soupravu v garáži a funguje to skvěle. https://www.walmart.com/ip/AQMD-Oxy-Ace … 87e8b02cce
Opravdu plnit kyslíkem neznámou lahev by OPRAVDU mohlo vést k výbuchu .
Franku, vzhledově vypadají ty láhve jako malý hasičák.
varok napsal(a):
Franku, vzhledově vypadají ty láhve jako malý hasičák.
To je ta nejmenší souprava. Obsah té acetylenové láhve je 4l. Kyslíková 8l. Na takové malé svařování drobností je to fajn. Dávají k tomu i řezák, ale to je spíš pro parádu
Ty větší soupravy jsou lepší, ale podstatně dražší. Tady jde hlavně o to, že to je skutečný autogen, kterým lze svařovat a spolehlivý servis, že ti vymění kdykoli prázdné láhve. ![]()
Když někdo dělá drobnosti tak asi super. Čistě PB hořák nedá takovou teplotu, tak je potřeba klasický autogen, třeba na pájení mosazí apod.
Ta souprava je šikovná. A také dobrá cena. Já mám PB/O2, kyslík 10l. Redukčáky Harris a hořák GCE. Protože to mám jen na pájení stříbrem, tak mě to vyhovuje. Acetylen by byl ale lepší. Mám totiž i soupravu šperkařských hořáků a ty nejmenší nejdou s PB použít pro malou rychlost hoření.
Dobre to vyzera z toho Walmartu, cena dobra, ale CLO a prepravne naklady by to zvysilo...
Da sa to aj v EU kupit?
Do acetylenovej flase by sa v pripade minutia mohol aj propan dat?
A na toto co poviete?
https://www.aliexpress.com/item/1005012164093095.html
Pisu len 100 bar, ale ta kyslikova vyzera ako plnitelna.
Editoval vladdo (21-06-2026 21:33:58)
"Do acetylenovej flase by sa v pripade minutia mohol aj propan dat?"
Asi o tom moc nevíš, když napîšes takovou blbost
Famater: Ano, šiovný to je, je to plnohodnotný autogen a hlavně oceňuji, že je tady zajištěná výměna lahví. Odpadají problémy zejména u acetylenu.
Vlado: Kupovat to z Česka, nebo Slovenska v Americe je asi hloupost. Zřejmě tam ten acetylen ti nevymění a je konec... Pouštět tam propan je hloupost. Já to sem dal jako zajímavost. ![]()
Hloupost nejen kvůli výměně lahví, ale kvůli dopravnému. To jsou neuvěřitelné "palby".
Acetylen není v láhvi ve formě volného plynu, ale je rozpuštěn v acetonu a ten aceton je napuštěn v jakési houbovité hmotě.
Tak ten acetylen teda nie...
Toto vyzera pomerne cenovo dostupne:
https://www.aliexpress.com/item/1005010159622526.html
Len ani za toho otca neviem rozlustit cinstinu, ci je 200 barova a opatovne plnitelna ?
Editoval vladdo (Včera 21:19:48)
Mě překvapuje, že by neměli problém poslat tlakové lahve poštou, či nějakou jinou přepravkou. Asi by se kurýr choval jinak, kdyby věděl, co má v balíku.
Zvažoval jste koupit nějaký generátor kysliku a ten k tomu připojit? Něco takového jsem vidět na youtube, ale tam je vidět lecos tak nevím jak dobře by to pracovalo.
Na Aliexpresu je ve specifikacích napsáno, že kyslíková láhev je prázdná. Proto není problém s přepravou.