SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#26 Dnes 20:26:34

jirkati
Moderator
Místo: Liberec

Re: Redukční ventil CO2 GCE s plovákovým průtokoměrem

Kolegové, nekomplikujte si život úvahami o redukčních ventilech pro svařování. Veni, vidi, vici. Byl jsem párkrát v RAMI SERVISU v Liberci při příležitosti nutného cejchování (pravidelných kontrol) redukčáků pro robotizované svařování na desítkách svařovacích robotů ve velké firmě. Informace na místě byly velice obsáhlé, včetně nahlížení pracovníkům servisu přes ramena. Cejchování po kompletní rozborce a výměně opotřebovaných dílů probíhalo připojením ke kalibračnímu průtokoměru a do volné atmosféry.
Přesto jsem se při pochybách o těsnosti systému vždy přesvědčil obyčejným skleničkovým průtokoměrem s hadičkou až na hubici, jestli jsou hodnoty průtoku na začátku a na konci stejné. Sklenička na konci odhalila i netěsnící ventil ve svářečce.

#27 Dnes 21:35:41

bobobo
Člen

Re: Redukční ventil CO2 GCE s plovákovým průtokoměrem

Kratce a uderně , toto je haluz . Jsou to body otevírající chápající body . Toto tak jednoduché , v tom je genialita , vždyť to má , v našich intencích , tlak okolní atmosféry . Měl jsem horší problém , kluk na VŠ za 6 neděl snad končí , mi na společném obědě položil vážný dotaz , co to byla spacáková revoluce ??? Stálo mne to čas alespoň jedné plzně .

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla